Navigointipolku

Jaa 
	Jaa Facebookissa
  
	Lähetä Twitteriin
  
	Jaa Google+:ssa
  
	Jaa LinkedInissa

Ostokset

Päivitetty : 14/03/2014

Ostosten palauttaminen

Koko EU:ssa aletaan soveltaa uutta lainsäädäntöä kuluttajan oikeuksista 13.6.2014 alkaen. Lisätietoa uusista oikeuksista ja muutoksista English.

Seitsemän päivää aikaa perua tilaus, kun tuotteessa ei ole vikaa

EU:ssa sinulla on oikeus perua internetissä tehty tilaus seitsemän työpäivän kuluessa.

Seitsemän päivän harkinta-aika alkaa siitä päivästä, jolloin vastaanotat ostoksesi.

Tänä aikana voit perua tilauksesi mistä hyvänsä syystä, myös siksi, että satuit vain muuttamaan mielesi.

Myyjän on maksettava palautus 30 päivän kuluessa. Palautuksen on sisällettävä myös kaikki toimituskulut, jotka olet ostoksen yhteydessä maksanut.

Tämä pätee aina, kun ostat tuotteita muualta kuin kaupasta (esimerkiksi puhelimitse, faksilla, postimyynnistä tai internetistä).

Sinulla on oikeus saada ostoksesta maksamasi hinta takaisin, mutta tästä huolimatta sinun on maksettava postituskulut, jotka koituvat tavaroiden palauttamisesta myyjälle.

Palautusoikeuden ulkopuolelle jäävät tuotteet

Seitsemän päivän harkinta-aika ei koske

  • lento-, juna- tai konserttilippuja tai hotellivarauksia
  • ruokaa ja juomaa, jotka toimitetaan säännöllisesti (kyseessä voi olla esimerkiksi maitomies tai valintamyymälän toimituspalvelu).

Esimerkkitapaus

Muista, ettet voi muuttaa mieltäsi kaikissa ostoksissa

Jane osti internetistä lipun U2:n Irlannin-konserttiin. Seuraavana päivänä hän sai tietää, että hänen pitäisi matkustaa konserttipäivänä muualle, ja hän yritti perua konserttilipputilauksen. Verkkokauppa ei kuitenkaan suostunut perumaan tilausta tai antamaan rahoja takaisin.

EU:n lainsäädännön mukaan sinulla on oikeus perua internetissä tai muuten etämyyntinä Deutsch English español français italiano (esimerkiksi puhelimitse tai postimyynnistä) tehdyt tilaukset seitsemän päivän kuluessa. Tähän sääntöön on kuitenkin poikkeuksia.

Kun kyse on matka- tai majoitusvarauksesta tai vapaa-ajan viihteeseen liittyvästä varauksesta, myyjän ei tarvitse palauttaa rahojasi, jos perut tilauksen.

Yksityisten välisissä kaupoissa pätevät eri säännöt

Jos ostat tavaroita yksityishenkilöltä etkä yritykseltä, kauppaan ei sovelleta samanlaista kuluttajalainsäädäntöä. Sinulla ei silloin ole lain suomaa oikeutta muuttaa mieltäsi seitsemän päivän kuluessa tilauksesta.

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?

Etkö löytänyt etsimääsi tietoa? Onko sinulla ongelma vailla ratkaisua?

Footnote

Tässä tapauksessa EU:n 27 jäsenmaata sekä Islanti, Liechtenstein ja Norja

Retour au texte en cours.