Διαδρομή πλοήγησης

Διαδώστε το 
	Μοιραστείτε το στο Facebook
  
	Μιλήστε γι` αυτό μέσω Twitter
  
	Διαδώστε το στο google+
  
	Μοιραστείτε το στο linkedIn

Αγορές

Επικαιροποίηση : 14/03/2014

Επιστροφή ανεπιθύμητων προϊόντων

Από τις 13 Ιουνίου 2014 θα ισχύουν σε όλη την ΕΕ οι νέοι κανόνες για τα δικαιώματα των καταναλωτών. Μάθετε περισσότερα για τα νέα δικαιώματα English και τις άλλες αλλαγές.

Επτά ημέρες για ακύρωση αγοράς προϊόντων που δεν είναι ελαττωματικά

Στην ΕΕ έχετε το δικαίωμα - μέσα σε επτά εργάσιμες ημέρες - να ακυρώσετε την αγορά που κάνατε μέσω Διαδικτύου.

Αυτή η περίοδος "χάριτος" επτά ημερών ξεκινά από την ημέρα της παραλαβής.

Μπορείτε να ακυρώσετε την παραγγελία σας για οποιονδήποτε λόγο εντός αυτού του χρονικού διαστήματος - έστω κι αν έχετε απλώς αλλάξει γνώμη.

Ο πωλητής είναι υποχρεωμένος να σας επιστρέψει τα χρήματά σας μέσα σε 30 ημέρες. Στα χρήματα αυτά πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και τα μεταφορικά τέλη που πληρώσατε όταν κάνατε την αγορά σας.

Αυτό ισχύει κάθε φορά που αγοράζετε προϊόντα εκτός καταστημάτων (π.χ. μέσω τηλεφώνου, μέσω φαξ ή τηλεφωνικής παραγγελίας, αλλά και μέσω Διαδικτύου).

Παρόλο που έχετε δικαίωμα σε επιστροφή χρημάτων, εσείς είστε υποχρεωμένος να πληρώσετε τα ταχυδρομικά τέλη για την επιστροφή στον πωλητή των προϊόντων που αγοράσατε μέσω Διαδικτύου.

Εξαιρούνται ορισμένα προϊόντα

Η περίοδος "χάριτος" των επτά ημερών δεν ισχύει για τα εξής:

  • αεροπορικά και σιδηροδρομικά εισιτήρια, εισιτήρια συναυλιών ή κρατήσεις ξενοδοχείων
  • τρόφιμα και ποτά που σας παραδίδονται τακτικά (όπως γαλακτοκομικά προϊόντα ή προϊόντα σουπερμάρκετ).

Μια αληθινή ιστορία

Έχετε υπόψη σας ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε γνώμη για ορισμένα ήδη αγορών

Η Τζέιν αγόρασε μέσω Διαδικτύου ένα εισιτήριο για τη συναυλία των U2 στην Ιρλανδία. Την επόμενη ημέρα ανακάλυψε ότι την ημέρα της συναυλίας θα έλειπε στο εξωτερικό και προσπάθησε να ακυρώσει την παραγγελία. Όμως, ο διαδικτυακός πωλητής αρνήθηκε να το κάνει και να της επιστρέψει τα χρήματά της.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε αγορές που έχετε κάνει μέσω Διαδικτύου ή άλλης "εξ αποστάσεως πώλησης" Deutsch English español français italiano (όπως μέσω τηλεφώνου ή ταχυδρομικής παραγγελίας) εντός επτά ημερών. Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις.

Για κρατήσεις που αφορούν διακοπές, ταξίδια, διαμονή και διασκέδαση, ο πωλητής δεν είναι υποχρεωμένος να σας επιστρέψει τα χρήματά σας αν ακυρώσετε την παραγγελία σας.

Εξαιρούνται επίσης οι πωλήσεις από ιδιώτη

Εάν αγοράζετε προϊόντα από ιδιώτη και όχι από εταιρεία, η συναλλαγή δεν καλύπτεται από την ίδια νομοθεσία περί προστασίας των καταναλωτών. Δεν έχετε το δικαίωμα - βάσει του νόμου - να αλλάξετε γνώμη μέσα σε επτά ημέρες από την παραγγελία σας.

Χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια;

Χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια;

Δεν βρήκατε τις πληροφορίες που ζητάτε; Έχετε κάποιο πρόβλημα που θέλετε να επιλύσετε;

Footnote

Εν προκειμένω, τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ + Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία

Retour au texte en cours.