Navigációs útvonal

Frissítve 06/12/2017

Vitarendezés

Alternatív vitarendezés

Ha jogvitája támadt egy fogyasztóval, és szeretné elkerülni a bírósági eljárást, az alternatív vitarendezésEnglish megoldást jelenthet Önnek. A bírósági eljáráshoz képest az alternatív vitarendezés általában gyorsabb, egyszerűbb és olcsóbb. Az alternatív vitarendezés magában foglalja a panaszkezelés összes olyan formáját, amelynek során a felek a közöttük fennálló jogvitát anélkül rendezhetik, hogy bírósághoz fordulnának. Idetartozik a közvetítés, a békéltetés, a választottbírósági eljárás, illetve ombudsman vagy panaszbizottság igénybevétele.

Az alternatív vitarendezés keretében Ön vagy a fogyasztó felkér egy semleges harmadik felet – hivatalosan bejegyzett vitarendezési testületet –, hogy közvetítsen az Önök között fennálló jogvitában. Ez a testület megoldást javasolhat a panasszal kapcsolatban, előállhat mind Önre, mind a fogyasztóra nézve kötelező megoldással, vagy egyszerűen csak egy asztalhoz ülteti a vitás feleket abból a célból, hogy kölcsönösen elfogadható megoldást találjanak.

Az uniós jog értelmében a vitarendezési testületek működését a tagállamok felügyelik, és ezeknek a testületeknek számos minőségi követelménynek kell megfelelniük, amelyek biztosítják, hogy az általuk kínált vitarendezési eljárás hatékony, tisztességes, független és átlátható legyen. Az alternatív vitarendezési eljárás tárgyát képező ügyben általában 90 napon belül eredmény születik.

Ezeket a testületeket Ön igénybe veheti bármely uniós országbeli fogyasztójával fennálló, szerződésalapú termékértékesítésből vagy szolgáltatásnyújtásból származó jogvitájának rendezéséhez. Keressen egy alternatív vitarendezési testületet a vállalkozásának székhelye szerinti országban.

Ha alternatív vitarendezési eljárást vesz igénybe, megtakaríthatja a bírósági per költségeit, és megkönnyítheti a vállalkozása által kínált áruk vagy szolgáltatások internetes vagy hagyományos (üzletben történő) értékesítését saját hazájában és külföldön egyaránt. Az alternatív vitarendezés abból a szempontból is előnyös, hogy segít Önnek megőrizni vállalkozásának jó hírnevét és ügyfeleivel fennálló kiegyensúlyozott kapcsolatát.

Online vitarendezés

Ez a platform csak a vállalkozások és fogyasztók közötti jogviták rendezésére szolgál.

Ha Önnek jogvitája van egy fogyasztóval egy, az interneten vásárolt termékkel kapcsolatban, és a jogvitát bíróságon kívül szeretné rendezni, az online vitarendezési portál gyors és gazdaságos megoldást jelenthet. A portálon Ön is benyújthat panaszt vevőjével szemben (például nemfizetés miatt), és vevői is panaszt tehetnek Ön ellen a részükre értékesített árukkal vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Az online vitarendezési platform interaktív weboldal, amely az EU valamennyi hivatalos nyelvén működik, és amelynek használata díjmentes. A jogvita rendezésére csak olyan testületet lehet felkérni, amely szerepel a platform nyilvántartásában. Minden eljárás lefolytatására az interneten kerül sor.

Itt letölthető egy infografika az online vitarendezési portál működéséről és arról, hogy Önnek mint kereskedőnek milyen kötelezettségei vannak.

Az eljárás menete

Az online vitarendezési portálon a kereskedőnek és a fogyasztónak közösen ki kell választania azt az alternatív vitarendezési testületet, amely az üggyel foglalkozni fog. Vegye számításba, hogy az egyes testületek eljárási szabályzata egymástól eltér, így előfordulhat az is, hogy a vitarendezésért fizetni kell.

Előfordulhat, hogy az eljárás során a vitarendezési testület kapcsolatba lép Önnel, hogy kiegészítő információkat vagy dokumentumokat kérjen, és az is lehet, hogy találkozót kezdeményez Önnel.

Ön kinevezhet egy képviselőt, aki eljár az ügyében. Ez azt jelenti, hogy felkér valakit, hogy az Ön nevében benyújtson panaszt vagy figyelemmel kísérjen egy, már folyamatban lévő ügyet.

Ön az eljárás bármely szakaszában kérhet útmutatást vagy segítséget. Mindegyik uniós országban működik egy nemzeti kapcsolattartó pont, amelyhez fordulhat.

Figyelem: egyes kapcsolattartó pontok csak határokon átívelő, vagyis több tagállamot érintő jogvitákban tudnak segíteni.

Link az online vitarendezési platformhoz

Ha az Ön vállalkozása internetes kereskedést folytat, a cég webhelyén el kell helyeznie egy, az online vitarendezési platformhoz vezető linket. Ezenkívül a céges honlapon jól láthatóan fel kell tüntetnie a vállalkozás kapcsolattartási e-mail címét.

Ha (jogszabály, valamilyen tagság vagy szerződés alapján) elő van írva, hogy vállalkozásának melyik vitarendezési testületet kell igénybe vennie, Önnek:

  • a cég honlapján tájékoztatnia kell vásárlóit erről a vitarendezési testületről, és az adott vitarendezési testület igénybevételére vonatkozó követelményt rögzítenie kell a cég szerződéses feltételei között is;
  • a cég szerződéses feltételeiben és e-mailben küldött kereskedelmi ajánlataiban tájékoztatnia kell vásárlóit az online vitarendezés lehetőségéről.

Az online vitarendezési platformhoz vezető link kialakításához igénybe veheti szalaghirdetéseinketEnglish.

 

Helyi vállalkozástámogatás: lépjen kapcsolatba egy partnerrel!

Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network díjmentesen segíthet Önnek.

Helyi vállalkozástámogatás

Segítség és tanácsadás

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Segítség és tanácsadás

Helyi vállalkozástámogatás: lépjen kapcsolatba egy partnerrel!

Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network díjmentesen segíthet Önnek. Kérjük, hogy a lehető legtöbb információt adja meg, hogy az Enterprise Europe Network helyi tanácsadója rövid időn belül megfelelő választ tudjon Önnek adni.

EEN-logo

Kapcsolatfelvételi űrlap

(Minden mezőt ki kell tölteni.)
Köszönjük, üzenetét elküldtük.
Technikai problémák miatt üzenetét nem tudtuk elküldeni. Kérjük, próbálja meg később.
Adjon meg érvényes e-mail címet.

Személyes adatok:

Vállalkozás adatai

IgenNem

Ausztria

Wien

Belgium

Brussel

Bruxelles

Namur

Bulgária

Sofia

Ciprus

Nicosia

Cseh Köztársaság

Praha

Dánia

Copenhagen

Egyesült Királyság

Belfast (Northern Ireland)

Cardiff (Wales)

Edinburgh (Scotland)

London (England)

Észtország

Tallinn

Finnország

Helsinki

Franciaország

Blagnac Cedex

Caen

Dijon

Guadeloupe, Martinique

Lille

Lyon

Paca

Paris, Ile-de-France, Centre, Nouvelle-Calédonie, Polynésie

Rennes

Saint-Denis

Görögország

Athens

Hollandia

Den Haag

Horvátország

Zagreb

Írország

Dublin

Izland

Reykjavík

Lengyelország

Kielce

Lublin

Warsaw

Wroclaw

Lettország

Riga

Litvánia

Vilnius

Luxemburg

Luxembourg

Magyarország

Budapest

Málta

Pieta`

Németország

Berlin

Bremen

Erfurt

Hannover

Kiel

Leipzig

Magdeburg

Mainz

Mülheim an der Ruhr

München

Rostock

Stuttgart

Wiesbaden

Norvégia

Oslo

Olaszország

Firenze (Toscana, Umbria, Marche)

Milano (Lombardia, Emilia Romagna)

Napoli (Abruzzo, Calabria, Campania, Basilicata, Molise, Puglia, Sicilia)

Roma (Lazio, Sardegna)

Torino (Piemonte, Liguria, Valle d’Aosta)

Venezia (Veneto, Trentino Alto Adige, Friuli Venezia Giulia)

Portugália

Lisboa

Románia

Baciu Cluj

Bucuresti

Constanta

Timișoara

Spanyolország

Barcelona

Madrid

Oviedo

Palma

Santa Cruz de Tenerife

Sevilla

Valencia

Vitoria- Gazteiz

Zaragoza

Svédország

Stockholm

Szlovákia

Bratislava

Szlovénia

Ljubljana

3000/3000

Kérdését közvetlenül egy Enterprise Europe Network-partnernek küldjük. Személyes adatai kizárólag arra szolgálnak, hogy a tanácsadó válaszolni tudjon az Ön kérdésére. Az ügy lezárása után nem őrzünk meg az Ön által megadott adatokat.

Segítség és tanácsadás

Kis értékű követelések európai eljárása

Rendezze a több tagállamot érintő követeléseit beszállítóival vagy ügyfeleivel (legfeljebb 2 ezer euró értékig)

Európai ombudsman

Ha panasszal kíván élni egy uniós intézménnyel, szervvel, hivatallal vagy ügynökséggel szemben, forduljon az Európai ombudsmanhoz.