Utolsó frissítés: 01/02/2023

Kiküldött járművezetők

Az Ön munkavállalói a következő tevékenységek végzése esetén minősülnek kiküldött járművezetőnek:

Mindazonáltal az említett helyzetek nem kimerítő jellegűek. Ha részletesebb információkat kíván szerezni azokról a helyzetekről, amikor a kiküldött járművezetőkre vonatkozó szabályok alkalmazandók/nem alkalmazandók, kérjük, olvassa el a járművezetők áruszállítással összefüggő kiküldetéséről szóló kérdéseket és válaszokat

Ha Ön járművezetőket küld ki más tagállamokba, az alább ismertetett teendőket kell elvégeznie.

Kiküldés előtt

Kiküldetési nyilatkozatot en kell benyújtania azon EU-tagország illetékes hatóságaihoz, amelyben az Ön járművezetői kiküldetésben lesznek.

A kiküldetés ideje alatt

Önnek gondoskodnia kell arról, hogy járművezetői birtokában legyenek a következő dokumentumoknak:

A kiküldetés után

A kiküldetés helye szerinti uniós ország hatóságai felkérhetik Önt a következők benyújtására:

Kérdések és válaszok a járművezetők kiküldetéséről

Munkabérek és a munkavégzés feltételei

A munkabéreket minden uniós tagországban másként számítják ki, a nemzeti jogszabályoktól függően. Önnek mint munkáltatónak ki kell igazítania a munkabéreket és a munkavégzés feltételeit oly módon, hogy azok összhangban álljanak azon ország nemzeti szabályaival, ahol az Ön alkalmazottai kiküldött járművezetőként dolgoznak.

A díjazásról szóló tagállami honlapok

Kapcsolódó weboldalak

EU-jogszabályok

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Európa Önökért Tanácsadó Szolgálat

Az Európa Önökért Tanácsadó Szolgálat szakértő munkatársai felvilágosítást nyújtanak minden olyan, az uniós joggal összefüggő problémával kapcsolatban, amellyel a más EU-országokba utazó, illetve ott élő vagy dolgozó uniós polgárok szembesülhetnek.

Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network díjmentesen segíthet Önnek.

Igénybe veheti támogató szolgálat kereső is, ahol elirányítjuk az Önnek leginkább megfelelő segítségnyújtó szolgálathoz.

Oldal megosztása: