Utolsó frissítés: 23/06/2022

Részmunkaidős foglalkoztatás

Azonos foglalkoztatási feltételek

Önnek ugyanolyan foglalkoztatási feltételeket kell biztosítania a részmunkaidőben foglalkoztatott munkavállalóinak, mint a teljes munkaidős alkalmazottainak a bérezés, a szabadság, a felmondási idő, valamint a munkaviszonyukhoz kapcsolódó minden más jogosultság és ellátás tekintetében.

A munkarend módosítása

A munkáltatónak arra kell törekednie, hogy a lehetőségek függvényében teljesüljenek a munkavállalók munkarendet érintő kérései – azaz, hogy:

Ön nem mondhat fel alkalmazottjának azért, mert ő visszautasította, hogy részmunkaidős foglalkoztatásról teljes munkaidős foglalkoztatásra térjen át, vagy fordítva.

 

EU-jogszabályok

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

EURES-tanácsadók

Amennyiben munkafeltételekkel kapcsolatos tájékoztatásra van szüksége, vagy az egyes országok, illetve határrégiók munkaerő-felvételi eljárásai során segítségre szorul, forduljon EURES-tanácsadójához!

Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network díjmentesen segíthet Önnek.

Igénybe veheti támogató szolgálat kereső is, ahol elirányítjuk az Önnek leginkább megfelelő segítségnyújtó szolgálathoz.

Oldal megosztása: