Nazadnje pregledano: 13/02/2023

Zaposlitev za določen čas

Enaki pogoji zaposlitve

Delodajalec mora zaposlenim za določen čas zagotoviti enake pogoje zaposlitve kot zaposlenim za nedoločen čas, vključno z enakim plačilom, dopustom, odpovednim rokom ter drugimi pravicami in ugodnostmi, povezanimi z njihovo zaposlitvijo. Delodajalec mora zaposlene za določen čas obvestiti, kadar se odpre delovno mesto za nedoločen čas.

Zaporedne pogodbe za določen čas

Države EU morajo v svojo zakonodajo vključiti vsaj eno od naslednjih zahtev, ki omejujejo podaljševanje pogodb o zaposlitvi za določen čas:

Zdravje in varnost

Pred začetkom delovnega razmerja mora delavec delodajalca obvestiti o kakršnih koli možnih tveganjih, povezanih z opravljanjem zaposlitve, vključno s potrebnimi kvalifikacijami, znanji in zdravstvenim nadzorom.

Opozorilo

V določenih državah EU delavcev za določen čas na nekaterih delovnih mestih ni mogoče zaposliti, zlasti če potrebujejo poseben zdravniški nadzor.

Zakonodaja EU

Potrebujete pomoč podporne službe?

Obrnite se na specializirane službe za pomoč

Svetovalci mreže EURES

Pri svetovalcih mreže EURES lahko dobite informacije o delovnih pogojih in pomoč pri postopkih zaposlovanja v svoji državi ali čezmejnem območju.

Ali se vaše vprašanje nanaša na poslovanje čez mejo, na primer izvoz ali širitev v drugo državo EU? V tem primeru vam mreža Enterprise Europe Network svetuje brezplačno.

Za iskanje ustrezne pomoči lahko uporabite tudi iskalnik služb za pomoč.

Daj to stran v skupno rabo: