Utolsó frissítés:: 13/02/2019

Munkaszerződés módosítása

Az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy az Európai Unióról szóló szerződés (EUSZ) 50. cikkében rögzített lehetőséggel élve kilép az Európai Unióból: Több információ

Az uniós jogszabályok hatálya 2019. március 30-tól nem terjed ki az Egyesült Királyságra, kivéve, ha a megerősített kilépési megállapodás más időpontról rendelkezik vagy ha az Európai Tanács és az Egyesült Királyság egyhangúlag úgy dönt, hogy meghosszabbítja a kétéves tárgyalási időszakot. Arról, hogy a kilépés milyen jogi következményekkel jár a vállalkozásokra nézve, itt olvashat bővebben:

Ha az Ön alkalmazottaira vonatkozó foglalkoztatási feltételek valamilyen okból módosulnak, Önnek erről írásban tájékoztatnia kell az érintetteket. Ha a módosításra a vonatkozó jogszabályok vagy közigazgatási rendelkezések változása miatt van szükség, Ön nem köteles az eredeti szerződés módosítását írásban rögzíteni.

Ha alkalmazottainak több mint egy hónapig egy másik országban kell dolgozniuk (ideértve azokat az eseteket is, amikor kiküldetésbe mennek), Önnek előre tájékoztatnia kell őket a következőkről is:

Kapcsolódó témák

EU-jogszabályok

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

EURES-tanácsadók

Az EURES-tanácsadók információkkal tudnak szolgálni az Ön számára a munkafeltételekről, és segítséget tudnak adni a munkaerő-felvételi eljárásokkal kapcsolatban az egyes országokban és határrégiókban.

Helyi vállalkozástámogatás - Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network díjmentesen segíthet Önnek.

Oldal megosztása: