Правна информация | За EUROPA | Търсене | За контакти
Европа празнува! - 50-годишнина на Договора от РимSkip language selection bar (shortcut key=2) 01/02/2008
EUROPA > 50-годишнина > Новини и медия > Статия

Официално представяне на „Европа XI“

Официално представяне на „Европа XI“
От ляво на дясно: Мишел Платини, председател на УЕФА, Жозе Мануел Барозу, председател на Европейската комисия, Сър Боби Чарлтън, директор на Манчестър Юнайтед, и Марчело Липи, бивш селекционер на отбора на Италия

12/03/07

Станаха известни имената на европейските звезди, които ще излязат на терена срещу Манчестър Юнайтед в гала двубой тази вечер. За щастие на любителите на красивия футбол събитието ще се излъчва на живо в цяла Европа и дори отвъд границите.

След седмици, изпълнени с напрежение, отборът мечта на Европа намери окончателния си състав: към Дейвид Бекам, Роналдиньо, Стивън Джерард, Грегори Купе, Жуниньо Пернамбукано, Лилиан Тюрам, Карлес Пуйол, Ерик Абидал и Джанлука Замброта, които бяха вече известни, ще се присъединят Оливер Кан, Икер Касиляс, Паоло Малдини, Марко Матераци, Фабио Гросо, Флоран Малуда, Луис Мигел, Дженаро Гатузо, Андреа Пирло, Роналдо, Алесандро Манчини, Златан Ибрахимович и Хенрик Ларсон.

Началният сигнал на мача ще бъде даден в 20 часа. Срещата ще бъде предавана на живо в повечето държави-членки и отвъд тях по националните телевизионни канали (вижте списъка по-долу*).

Мишел Платини, председател на УЕФА, Сър Боби Чарлтън, технически и спортен директор на Манчестър Юнайтед, и Марчело Липи, бивш селекционер на екипа на Италия, не пропуснаха възможността да приветстват събитието, редом с председателя на Европейската комисия, като подчертаха взаимовръзката между футбола и европейската интеграция.

„Футболът сплотява хората. В континент, който се гордее с културното си разнообразие, футболът предлага общ език и спомага за интегриране на различните общности. В най-добрата си форма нашият спорт носи някои от основните европейски ценности: правовата държава, уважението към другите, свободата на мисълта, работата в екип и солидарността. Много съм горд, че УЕФА има възможност да организира тази специална спортна среща“ – заяви Мишел Платини.

От своя страна Сър Боби Чарлтън каза: „Историята на Манчестър Юнайтед е свързана с тази на Европа. С нетърпение очаквам да приветствам всички тези звезди на „Олд Трафорд“, за да отпразнуваме тези две паметни годишнини“.

Само 2 000 от 72 000 билета са останали непродадени. За повече информация, посетете сайта на Манчестър Юнайтед English .

Нека напомним още веднъж, че всички печалби от срещата ще бъдат изцяло предоставени на фондацията на английския клуб English .

*Белгия: RTBF, VRT
България: БНТ
Кипър: CBC, Lumière TV
Чешка република: Sport 1 TV
Франция: France 4
Германия: ARD, ZDF
Гърция: ERT
Унгария: Sport 1 TV
Италия: RAI
Литва: LT
Полша: TVP
Португалия: RTP
Обединено кралство: BBC 3
Ирландия: RTE2
Румъния: TV Sport + Sport 1 TV
Словакия: Sport 1 TV
Испания: TVE
В цяла Европа: USP

Повече по темата

Футбол и благотворителност в Европа

ЕС и УЕФА - да отпразнуваме заедно Европа!

Правна информация | За EUROPA | Търсене | За контакти | Начало на страницата