Juridische mededeling | Over de EUROPA-website | Zoeken | Contact
Europa viert feest! - 50e verjaardag van het Verdrag van RomeSla taalkeuzebalk over (sneltoets: 2) 01/02/2008
EUROPA > 50e verjaardag > Nieuws en media > Artikel

Selectie voor het Europees elftal officieel bekend

Selectie voor het Europees elftal officieel bekend
V.l.n.r.: Michel Platini, José Manuel Barroso, Bobby Charlton en Marcello Lippi

12/03/07

De spelers van de Europese selectie voor de benefietwedstrijd tegen Manchester United zijn bekend. Goed nieuws voor alle voetballiefhebbers: de wedstrijd wordt rechtstreeks uitgezonden tot in alle hoeken van Europa en zelfs ver daarbuiten.

Er waren al een paar grote namen bekend: Ronaldinho, Steven Gerrard, Grégory Coupet, Juninho Pernambucano, Lilian Thuram, Carles Puyol, Eric Abidal en Gianluca Zambrotta. Na enkele weken van onzekerheid is dat lijstje aangevuld met indrukwekkende namen zoals Oliver Kahn, Iker Casillas, Paolo Maldini, Marco Materazzi, Fabio Grosso, Florent Malouda, Luis Miguel, Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Ronaldo, Alessandro Mancini, Zlatan Ibrahimović en Henrik Larsson en daarmee is de Europese droomploeg rond.

De aftrap wordt gegeven om 21.00 uur. De wedstrijd wordt in de meeste EU-landen en ook daarbuiten rechtstreeks uitgezonden door de nationale zenders (zie de lijst onder dit artikel).

Naar aanleiding van deze benefietwedstrijd hebben Michel Platini, voorzitter van de UEFA, Sir Bobby Charlton, directeur van Manchester United, en Marcello Lippi, voormalig bondscoach van Italië, samen met de voorzitter van de Europese Commissie gewezen op de relatie tussen voetbal en de eenwording van Europa.

"Voetbal brengt mensen bij elkaar. Ons continent is terecht erg trots op de culturele verscheidenheid, maar voetbal is onze gemeenschappelijke taal die de kloof tussen gemeenschappen kan overbruggen. Ook in het voetbal gelden bepaalde fundamentele Europese waarden: je houdt je aan de regels, je respecteert elkaar, je mag zeggen wat je denkt en alles draait om teamwork en solidariteit. Ik ben heel trots dat de UEFA deze bijzondere sportieve ontmoeting heeft mogen organiseren", aldus Michel Platini.

Bobby Charlton zei verder nog: "De geschiedenis van Manchester United staat niet los van die van Europa. Ik kijk ernaar uit om al die vedetten op Old Trafford te mogen verwelkomen om deze twee opmerkelijke verjaardagen te vieren."

Van de 72.000 kaartjes die beschikbaar waren, zijn er nog 2000 over. Meer informatie vindt u op de site van Manchester United English .

Zoals bekend gaat de hele opbrengst van de wedstrijd naar de Manchester United Foundation English .

België: RTBF, VRT
Bulgarije: BNT
Cyprus: CBC, Lumière TV
Tsjechië: Sport 1 TV
Frankrijk: France 4
Duitsland: ARD, ZDF
Griekenland: ERT
Hongarije: Sport 1 TV
Italië: RAI
Litouwen: LT
Polen: TVP
Portugal: RTP
Verenigd Koninkrijk: BBC3
Ierland: RT2
Roemenië: TV Sport + Sport 1 TV
Slowakije: Sport 1 TV
Spanje: TVE

In heel Europa: USP

Juridische mededeling | Over de EUROPA-website | Zoeken | Contact | Naar boven