Jogi nyilatkozat | Az EUROPA portálról | Keresés | Kapcsolat
Európa ünnepel - A Római Szerződés 50. évfordulójaA nyelvkiválasztó sáv átugrása (billentyűparancs=2) 01/02/2008
EUROPA > 50. évforduló > Hírek és a média > Cikk

Európai futballgála Manchesterben: itt a végleges névsor

Európai futballgála Manchesterben: itt a végleges névsor
Balról jobbra: Michel Platini, José Manuel Barroso, Sir Bobby Charlton és Marcello Lippi

07/03/12

Fellebbent a fátyol az összeállításról: az európai futball legnagyobb csillagai lépnek ma este pályára a Manchester United elleni jótékonysági mérkőzésen. A sportág szerelmesei számára örömhír, hogy az összecsapást Európa valamennyi szegletében – sőt a kontinens határain túl – élőben követhetik nyomon a televíziónézők.

Több hét várakozás után végre megszületett a végleges szereposztás. Eszerint igazi európai álomválogatott méri össze tudását a Manchester United legjobbjaival. A már ismert nevek – Ronaldinho, Steven Gerrard, Grégory Coupet, Juninho Pernambucano, Lilian Thuram, Carles Puyol, Eric Abidal és Gianluca Zambrotta – mellett az Európa-válogatott további tagjai: Oliver Kahn, Iker Casillas, Paolo Maldini, Marco Materazzi, Fabio Grosso, Florent Malouda, Luis Miguel, Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Ronaldo, Alessandro Mancini, Zlatan Ibrahimović és Henrik Larsson.

A közép-európai idő szerint 21 órakor kezdődő találkozót az uniós tagállamok többségében egyenesben közvetítik a tévécsatornák (ld. alább), és a mérkőzést Európa határain kívül is több országban élőben követhetik a nézők.

Az Európai Bizottság elnökével, José Manuel Barrosóval együtt tartott sajtótájékoztatón Michel Platini, az UEFA elnöke, Sir Bobby Charlton, a Manchester United igazgatótanácsának tagja és Marcello Lippi, az olasz nemzeti tizenegy korábbi szövetségi kapitánya nem fukarkodott az eseményt méltató szavakkal.

„A futball egységbe forraszt. A kontinensen, amely büszke kulturális sokféleségére, ez a sport közös nyelvet teremt, és segíti a különböző közösségek integrációját. Legjobb pillanataiban a labdarúgás európai alapértékeinket fejezi ki: a szabályok és a másik ember tiszteletét, az önkifejezés szabadságát, a együttműködést és a szolidaritást. Büszke vagyok rá, hogy az UEFA szervezhette meg ezt a nem mindennapi eseményt” – fogalmazott Michel Platini.

Sir Bobby Charlton hozzátette: „A Manchester United története összefonódik Európa történetével. Izgatottan várom az Old Traffordba érkező sztárok sokaságát, a kettős évforduló ünnepét.”

A 72 000 jegyből 70 000 már elővételben elkelt, így minden bizonnyal telt ház várja ma este a pályára lépő klasszisokat. További információk a mérkőzésről a Manchester United honlapján English .

A találkozó teljes bevételét az angol klub jótékonysági alapja kapja English .

Belgium: RTBF, VRT
Bulgária: BNT
Ciprus: CBC, Lumière TV
Cseh Köztársaság: Sport 1 TV
Egyesült Királyság: BBC 3
Franciaország: France 4
Görögország: ERT
Írország: RTE2
Lengyelország: TVP
Litvánia: LT
Magyarország: Sport 1 TV
Németország: ARD, ZDF
Olaszország: RAI
Portugália: RTP
Románia: TV Sport + Sport 1 TV
Spanyolország: TVE
Szlovákia: Sport 1 TV

Európa-szerte: USP

Jogi nyilatkozat | Az EUROPA portálról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére