Jogi nyilatkozat | Az EUROPA portálról | Keresés | Kapcsolat
Európa ünnepel - A Római Szerződés 50. évfordulójaA nyelvkiválasztó sáv átugrása (billentyűparancs=2) 01/02/2008
EUROPA > 50. évforduló > Születésnapi logo

Születésnapi logo

Ez a logó a Római Szerződés 50. évfordulójának hivatalos jelképe. Az évforduló kapcsán rendezett ünnepségek és események, valamint az ebből az alkalomból megjelentetett kiadványok esetében mindegyik uniós intézmény ezt a logót fogja használni. Felhívjuk a tagállamok, a regionális és helyi hatóságok, a nem kormányzati szervezetek, az üzleti vállalkozások és a polgárok figyelmét, hogy az évforduló megünneplése céljából szervezett rendezvényeiken maguk is feltüntethetik e jelképet.

A logó eredeti és 23 uniós nyelven elkészített változata egyaránt rendelkezésre áll.

Mit szimbolizál a logó?

Az EU 50. évfordulója alkalmából tervezett logó grafikus eszközökkel szólaltatja meg az európai polgárok, különösen az új generációk hangját. Az európai polgárok békére, stabilitásra és jólétre vágynak, ám továbbra is meg kívánják őrizni azokat az egyedi jellegzetességeket, melyek az Európai Unió sokszínűségét biztosítják.

Az „együtt” (angolul:together) szó egyszerűen és világosan kifejezi, mi jelentette eredetileg az európai integráció legfőbb hajtóerejét:nem a politikai érdek, a pénz vagy a földrajzi határok kérdése, hanem mindenekelőtt az együttműködés és a szolidaritás.

Az eltérő betűtípusok az európai történelem és kultúra sokszínűségét jelképezik, az összetartó erőt pedig az „együtt” szó jelentése biztosítja.

A logó használata

Az Európai Bizottság a tervezőtől megszerezte a jogot, hogy a logót az alkalmazott médiumra, a kiadott példányszámra és földrajzi korlátokra való tekintet nélkül felhasználja és sokszorosítsa az Európai Unió jelenlegi és leendő hivatalos nyelveinek mindegyikén.

Az EU intézményein kívül azon harmadik felek, akik a logót a Közösség által engedélyezett formában és nyelveken használni kívánják, ezt bizonyos feltételek teljesítése esetén térítésmentesen megtehetik.

A logó harmadik fél által történő használatára vonatkozó szabályok letöltése

A logó és a grafikai útmutató letöltése

Elkészült az eredeti logó 23 nyelvi változata. A grafikai útmutató mindazokat a technikai előírásokat és információkat tartalmazza, melyek a logó használatához szükségesek.

A grafikai útmutató letöltése

A logó különböző nyelvi változatainak letöltése

A logópályázat ismertetése

Az 50. évforduló hivatalos jelképéül szolgáló logót azon pályaművek közül választották ki, melyeket 1701 tervező és tervezőhallgató küldött be az Unió logópályázatára.

A logópályázattal, a döntőbe jutott pályázókkal, az első három helyezettel és a díjátadó ünnepséggel kapcsolatos információk

Jogi nyilatkozat | Az EUROPA portálról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére