Juridisk meddelelse | Om EUROPA | Søgning | Kontakt
Vær med til at fejre EU! - Rom-traktaten fylder 50 årSpring bjælke med sprogvalg over (genvejstast=2) 01/02/2008
EUROPA > 50-året > Logo for 50-året

Logo for 50-året

Dette er logoet for 50-året for Rom-traktaten. Det vil blive anvendt af alle EU-institutioner ved festligheder, begivenheder og publikationer i anledning af 50-året. EU-landene, regionale og lokale myndigheder samt ngo’er, virksomheder og borgere opfordres til at bruge logoet ved enhver begivenhed, de måtte arrangere i anledning af 50-året.

Logoet findes på 23 EU-sprog og i originaludgaven.

Hvad logoet symboliserer

EU's 50-års-logo er et grafisk udtryk for europæernes, særlig de nye generationers, stemme. De ønsker fred, stabilitet, velstand og fremgang uden at skulle give afkald på deres ret til individualitet og mangfoldighed.

"I fællesskab" udtrykker på en enkel og umiddelbar måde den oprindelige europæiske grundtanke: det drejer sig ikke kun om politik eller penge eller geografiske grænser, men først og fremmest om samarbejde og solidaritet.

De forskellige bogstaver i forskellig typografi udtrykker mangfoldigheden i europæisk historie og kultur og knyttes sammen af selve udtrykkets betydning.

Anvendelse af logoet

EU har fra logoets ophavsmand erhvervet retten til at vise og reproducere logoet på alle nuværende og kommende officielle EU-sprog i alle medier, i ubegrænset antal og uden nogen geografisk begrænsning.

Ud over EU-institutionerne kan andre også anvende logoet i den form og på de sprog, som er godkendt af EU. Det er gratis, så længe visse betingelser er opfyldt.

Download reglerne for anvendelse af logoet

Download logoet og den grafiske vejledning

Det originale logo er blevet oversat til 23 EU-sprog. Den grafiske vejledning indeholder alle tekniske specifikationer og instruktioner om, hvordan logoet anvendes.

Download den grafiske vejledning

Download logoet på forskellige sprog

Sådan blev logoet udvalgt

50-års-logoet blev udvalgt som led i en konkurrence med deltagelse af 1701 designere og designstuderende fra alle EU-landene.

Læs mere om logokonkurrencen, finalisterne, de tre vindere og prisuddelingen

Juridisk meddelelse | Om EUROPA | Søgning | Kontakt | Sidens top