Pravno obvestilo | O portalu EUROPA | Išči | Kontakt
Praznujemo Evropo! - 50. obletnica Rimske pogodbePreskočite vrstico z izbiro jezika (tipka za bližnjico=2) 01/02/2008
EUROPA > 50. obletnica > Logotip obletnice

Logotip obletnice

To je logotip 50. obletnice Rimske pogodbe. Uporabljale ga bodo vse institucije EU na praznovanjih, prireditvah in publikacijah v zvezi z obletnico. Uporabljale ga bodo tudi države članice, regionalni in lokalni organi, nevladne organizacije, podjetja in državljani na vseh prireditvah, ki jih bodo pripravili ob obletnici.

Logotip je na voljo v 23 jezikih EU in v izvirni različici.

Kaj logotip predstavlja?

Logotip 50. obletnice EU je grafična upodobitev glasu vseh Evropejcev, predvsem novih rodov. To so Evropejci, ki si želijo miru, stabilnosti in blaginje, ne da bi se zato morali odreči pravici do individualnosti in različnosti.

Beseda „skupaj“ preprosto in neposredno izrazi prvotno zamisel o Evropi:bolj kot za politiko, denar ali geografske meje gre za sodelovanje in solidarnost.

Različne črke v različnih tipografijah ponazarjajo vso različnost zgodovine in kulture Evrope, „skupaj“ pa jih povezuje prav pomen besede.

Kako logotip uporabljamo?

Evropska skupnost je od avtorja logotipa pridobila pravico, da logotip uporablja ali ponatisne brez omejitev glede izbranega medija ali števila fotokopij, v vseh sedanjih in prihodnjih jezikih Evropske unije in brez ozemeljskih omejitev.

Poleg evropskih lahko tudi druge institucije brezplačno uporabijo logotip v obliki in jezikih, ki jih dovoljuje Skupnost, če izpolnjujejo določene pogoje.

Prenesite pravila uporabe logotipa za tretje strani

Kako prenesemo logotip in grafični priročnik?

Izvirna različica logotipa je bila preoblikovana v 23 jezikovnih različic EU.V grafičnem priročniku boste našli vse tehnične specifikacije in navodila glede uporabe logotipa.

Prenesite grafični priročnik

Prenesite logotip v raznih oblikah

Kako smo logotip izbrali?

Logotip 50. obletnice smo izbrali na natečaju, na katerem je sodelovalo 1701 oblikovalcev in študentov oblikovanja iz vseh držav članic EU.

Več o natečaju za logotip, finalistih, treh nagrajencih in slovesni podelitvi

Pravno obvestilo | O portalu EUROPA | Išči | Kontakt | Na vrh