Juridische mededeling | Over de EUROPA-website | Zoeken | Contact
Europa viert feest! - 50e verjaardag van het Verdrag van RomeSla taalkeuzebalk over (sneltoets: 2) 01/02/2008
EUROPA > 50e verjaardag > Logo voor de 50e verjaardag

Logo voor de 50e verjaardag

Dit is het logo van de 50e verjaardag van het Verdrag van Rome. Het logo zal door alle EU-instellingen worden gebruikt voor de festiviteiten, evenementen en publicaties ter ere van de verjaardag van de EU. Lidstaten, regionale en lokale autoriteiten, NGO's, bedrijven en burgers mogen het logo gebruiken voor alle evenementen die zij organiseren naar aanleiding van de 50e verjaardag.

Het logo is verkrijgbaar in 23 EU-talen en in de originele versie.

Wat het logo symboliseert

Het logo van de 50e verjaardag van de EU is een grafische weergave van de stem van alle Europeanen, met name van de jongere generaties. De Europeanen zoeken vrede, stabiliteit en welvaart zonder dat dit ten koste gaat van hun recht op individualiteit en diversiteit.

Het woord “samen” drukt op een eenvoudige en directe manier de oorspronkelijke Europese gedachte uit: niet alleen beleid, geld of geografische grenzen, maar vooral samenwerking en solidariteit.

De verschillende letters, in verschillende lettertypen, geven uitdrukking aan de verscheidenheid in de Europese geschiedenis en cultuur, en worden bijeengehouden door de betekenis van het woord zelf.

Gebruik van het logo

De auteur heeft aan Europese Gemeenschap het recht overgedragen om het logo, zonder beperkingen wat het medium of het aantal exemplaren betreft en zonder territoriale beperking te reproduceren, af te beelden en te verspreiden in alle huidige en toekomstige officiële talen van de Europese Unie.

Afgezien van de instellingen van de Europese Unie kunnen derden die van het logo gebruik willen maken in de vorm en talen die door de Gemeenschap zijn toegestaan, dat kosteloos doen, mits aan de volgende bepaalde is voldaan.

Regels voor het gebruik van het logo door derden

Het logo en de grafische handleiding downloaden

Het originele logo is aangepast in 23 EU-talen. In de grafische handleiding vindt u alle technische specificaties en instructies voor het gebruik van het logo.

Grafische handleiding

Het logo in verschillende formaten

Hoe het logo is gekozen

Het logo voor de 50e verjaardag is gekozen uit meer dan 1700 inzendingen van ontwerpers en studenten vormgeving aan kunstacademies in alle EU-landen.

Lees hier meer over de logoprijsvraag, de finalisten, de drie winnaars en de prijsuitreiking

Juridische mededeling | Over de EUROPA-website | Zoeken | Contact | Naar boven