Правна информация | За EUROPA | Търсене | За контакти
Европа празнува! - 50-годишнина на Договора от РимSkip language selection bar (shortcut key=2) 01/02/2008
EUROPA > 50-годишнина > Новини и медия > Статия

Футбол и благотворителност в Европа

Футбол и благотворителност в Европа
Ronaldinho

09/03/07

По случай 50-годишния юбилей от европейското изграждане Манчестър Юнайтед ще е домакин на европейския футболен елит в продължение на 90 минути, изпълнени с исторически заряд. Тази проява ще се проведе под знака на солидарността, тъй като всички приходи ще бъдат за фондацията на английския клуб.

Дейвид Бекъм, Роналдиньо, Стивън Жерар, Грегори Купе, Жуниньо Пернамбукано, Джанлука Замброта, Лилиан Тюрам, Карлес Пуйол, Ерик Абидал, както и други големи имена на европейския футбол, ще са сред играчите на отбора „Европа XI“, който ще премери сили с Манчестър Юнайтед на гала представление на 13 март 2007 г.

Подобно събитие излиза от спортния контекст. То отбелязва 50 години на обща история за Европа и за футбола и представлява своеобразна проява на солидарност, тъй като всички приходи ще бъдат за фондацията Манчестър Юнайтед English . Тя лансира многобройни проекти, предназначени за младите хора, в областта на футбола, образованието и личностното развитие. Тя работи на местно равнище в Манчестър, на национално - с национални организации на Великобритания и с UNICEF на международно ниво.

Окончателният състав на европейския отбор, под ръководството на Марчело Липи,  ще бъде обявен в Брюксел на 12 март 2007 г. от Жозе Мануел Барозу, председател на Европейската комисия, в присъствието на Мишел Платини, новият председател на УЕФА, и сър Боби Чарлтън, легенда на Манчестър Юнайтед и герой на победоносния английски устрем на Световното първенство през 1966 г.

Мачът ще започне в 20 часа. На сайта на Манчестър Юнайтед English ще намерите информация за продажбата, цените и наличността на билетите. Мачът ще се предава пряко по BBC във Великобритания. Очаквайте повече информация относно излъчването на събитието в Европа.

Правна информация | За EUROPA | Търсене | За контакти | Начало на страницата