Pravno obvestilo | O portalu EUROPA | Išči | Kontakt
Praznujemo Evropo! - 50. obletnica Rimske pogodbePreskočite vrstico z izbiro jezika (tipka za bližnjico=2) 01/02/2008
EUROPA > 50. obletnica > Novice in mediji > Članek

Nogometna poslastica za Evropo

Nogometna poslastica za Evropo
Ronaldinho

09/03/07

Ob 50. obletnici Evropske unije bo Manchester United gostil evropsko nogometno elito in pripravil 90 minut nogometne zgodovine.Srečanje bo potekalo tudi v znamenju solidarnosti, saj bodo ves dobiček namenili dobrodelnemu skladu angleškega kluba.

David Beckham, Ronaldinho, Steven Gerrard, Grégory Coupet, Juninho Pernambucano, Gianluca Zambrotta, Lilian Thuram, Carles Puyol, Eric Abidal in druga velika imena evropskega nogometa so igralci moštva „Europe XI“, ki se bo na gala tekmi 13. marca 2007 srečalo z moštvom Manchester United.

Ta prestižni dogodek je več kot zgolj športna prireditev. Obeležil bo sicer 50 let skupne zgodovine Evrope in nogometa, vendar pomeni tudi veliko akcijo solidarnosti, saj bo ves dobiček šel v sklad kluba Manchester United English . Sklad podpira številne mladinske projekte na področju nogometa, izobraževanja in osebnega razvoja. Sodeluje s krajevnimi organizacijami v Manchestru in z nacionalnimi v Združenem kraljestvu, mednarodno pa z Unicefom.

Končno sestavo evropske reprezentance pod vodstvom trenerja Marcela Lippija bo 12. marca 2007 v Bruslju razglasil predsednik Evropske komisije José Manuel Barroso v navzočnosti Michela Platinija, novega predsednika UEFA, in sira Bobbyja Charltona, legendarnega igralca kluba Manchester United in angleške reprezentance, ki je leta 1966 osvojila svetovni pokal.

Pričetek tekme bo ob 20. uri.Vse informacije v zvezi s prodajo in cenami vstopnic so na voljo na spletni strani Manchester United English .V Združenem kraljestvu bo tekmo neposredno prenašala televizijska mreža BBC,informacije o prenosu v drugih delih Evrope pa še pripravljamo.

Pravno obvestilo | O portalu EUROPA | Išči | Kontakt | Na vrh