Jogi nyilatkozat | Az EUROPA portálról | Keresés | Kapcsolat
Európa ünnepel - A Római Szerződés 50. évfordulójaA nyelvkiválasztó sáv átugrása (billentyűparancs=2) 01/02/2008
EUROPA > 50. évforduló > Hírek és a média > Cikk

Jótékonysági futballmérkőzéssel ünnepel az EU

Jótékonysági futballmérkőzéssel ünnepel az EU
Ronaldinho

07/03/09

Rendkívül izgalmas 90 percet ígér az a mérkőzés, amelyen a Manchester United csapata az európai labdarúgás elitalakulatát látja vendégül. Az európai integráció 50. születésnapjára szervezett találkozó a szolidaritás jegyében zajlik majd: a meccs teljes bevételét az angol klub jótékonysági alapítványa kapja.

David Beckham, Ronaldinho, Steven Gerrard, Grégory Coupet, Juninho Pernambucano, Gianluca Zambrotta, Lilian Thuram, Carles Puyol, Eric Abidal és az európai labdarúgás más nagyjai alkotják azt az „Európai 11” elnevezésű csapatot, amely a 2007. március 13-i gálameccs során a Manchester United ellenfele lesz.

A rendezvény messze nem csupán sporttörténeti szempontból bír nagy jelentőséggel. A találkozó, mely az Európai Unió és az európai futball közös történetének elmúlt 50 évéről emlékezik meg, a szolidaritás megnyilvánulásának pillanata is egyben, ugyanis a meccs teljes bevétele a Manchester United English jótékonysági alapítvány kasszájába folyik be. Az alapítvány számos olyan projektet finanszíroz majd, amelyek a futballhoz kapcsolódó területeken kívül az oktatás és a személyes fejlődés terén is támogatják a fiatalokat. Az alapítvány nem csupán helyben, Manchester városán belül fejti ki tevékenységét: országos szinten a brit nemzeti szervezetekkel, nemzetközi szinten pedig az UNICEF-fel működik együtt.

A Marcello Lippi vezette európai válogatott végső összetételét 2007. március 12-én Brüsszelben hozza nyilvánosságra José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke. A teljes névsor közzétételénél jelen lesz még Michel Platini, az UEFA új elnöke, valamint Sir Bobby Charlton, a Manchester United és az 1966-os világbajnokság győztes angol válogatottjának legendás játékosa is.

A meccs pontban 20.00 órakor veszik kezdetét. A jegyárusítással, árakkal és a rendelkezésre álló jegyekkel kapcsolatban közvetlenül a Manchester United English honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők. Anglia területén a meccset a BBC közvetíti élőben; a többi európai ország tekintetében a közvetítéssel kapcsolatban később nyújtunk felvilágosítást.

Jogi nyilatkozat | Az EUROPA portálról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére