Navigációs útvonal

További eszközök

  • Nyomtatható változat
  • Szövegméret csökkentése
  • Szövegméret növelése
  • Kontrasztos megjelenítés
  • Alapértelmezett színséma

Milyen karrierlehetőségeket kínálnak a tolmácsoknak az EU intézményei?

Üdvözöljük! Ezen az oldalon megismerkedhet az Európai Unió intézményeiben dolgozó tolmácsok kiválasztásával.

 

Az EU-n belül önálló tolmácsszolgálatokat működtet az Európai Parlament, az Európai Bizottság és az az Európai Unió Bírósága , de az állandó tolmácsok toborzását és a szabadúszó tolmácsok kiválasztását e szolgálatok közösen végzik.

Amennyiben Ön szívesen csatlakozna valamely intézmény tolmács-csapatához, látogasson el Az Európai Közösségek Személyzeti Felvételi Hivatala , honlapjára. Az EPSO felel a munkatársak kiválasztásáért, amely céllal nyílt versenyvizsgákat       szervez az Európai Unió valamennyi intézménye számára.

Ha Ön szabadúszó tolmács, és érdekelné az Európai Unió intézményeinél végzett munka, az első lépés, hogy jelentkezzen az ún. intézményközi akkreditációs vizsgára   . A sikeres vizsgázók neve és elérhetőségi adatai felkerülnek az akkreditált szabadúszó tolmácsok összevont EU-s adatbázisába.

A következő oldalakon talál további tudnivalókat az EU intézményeinél folyó tolmácsolással kapcsolatosan: az Európai Parlament Konferencialogisztikai és -tolmácsolási Főigazgatóság (DG LINC), az Európai Bizottság tolmács-főigazgatósága (SCIC), valamint az Európai Unió Bíróságának Tolmács Igazgatósága . .

 

 

 
Az oldal tetejére