Навигационна пътека

Допълнителни инструменти

  • Версия за печат
  • Намаляване на шрифта
  • Увеличаване на шрифта
  • Висококонтрастна версия
  • Изберете стандартен цвят

Възможности за кариера в европейските институции за устни преводачи

Добре дошли на страниците за подбор на устни преводачи за институциите на Европейския съюз.

 

Европейският парламент, Европейската комисия и общности разполагат със служба за устни преводи, но набирането на щатни устни преводачи и подборът на устни преводачи на свободна практика се провеждат съвместно.

Ако се интересувате от възможностите за работа като устен преводач в някоя от институциите, посетете уебсайта на Службата за подбор на персонал ,която организира открити конкурси       за набиране на персонал за всички европейски институции.

Ако желаете да работите за европейските институции като устен преводач на свободна практика, първо трябва да преминете междуинституционален тест за акредитация   . Ако преминете теста успешно, името и координатите ви се въвеждат в общата база данни на ЕС за акредитирани устни преводачи на свободна практика.

За повече информация за работата на устните преводачи в европейските институции моля посетете уебсайта на Генерална дирекция за устни преводи и организиране на конференции - Европейски парламент (DG INTE), Генерална дирекция „Устни преводи“ на Европейската комисия и Дирекция "Устни преводи" на Съда на Европейския съюз .

 

 

Отпечатай

 
Нагоре