Aviz juridic | Despre EUROPA | Căutare | Contact
Europa în sărbătoare - Cea de-a 50-a aniversare a Tratatului de la RomaSkip language selection bar (shortcut key=2) 01/02/2008
EUROPA > A 50-a aniversare > Logo aniversar

Logo aniversar

Acesta este logo-ul selectat pentru aniversarea a 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma. Logo-ul va fi utilizat de toate instituţiile UE în cadrul festivităţilor, manifestărilor şi publicaţiilor dedicate acestei aniversări. Statele membre, autorităţile regionale şi locale, precum şi ONG-urile, întreprinderile şi cetăţenii sunt invitaţi să utilizeze acest logo în cadrul oricărei manifestări organizate cu acest prilej.

Logo-ul este disponibil în 23 de limbi ale UE, precum şi în versiunea originală.

Ce simbolizează logo-ul

Logo-ul creat pentru a 50-a aniversare a UE reprezintă, într-o formă grafică, vocea tuturor europenilor, în special a noilor generaţii. Aceşti europeni doresc pace, stabilitate şi prosperitate, fără ca pentru aceasta să renunţe la dreptul lor la individualitate şi diversitate.

Cuvântul „împreună” evocă, într-o manieră simplă şi directă, ceea ce reprezenta iniţial ideea de Europa:nu numai aspectele politice, financiare sau frontierele geografice, ci, mai întâi de toate, cooperarea şi solidaritatea.

Diferitele litere, cu fonturi distincte, exprimă diversitatea istorică şi culturală a Europei şi au sens numai „împreună”, în interiorul cuvântului.

Utilizarea logo-ului

Autorul logo-ului a cedat Comunităţii Europene dreptul de a prezenta şi de a reproduce logo-ul, fără restricţii privind mijloacele media utilizate sau numărul de exemplare realizate, în toate limbile oficiale prezente şi viitoare ale Uniunii Europene şi fără nici o limitare teritorială.

Terţii, alţii decât instituţiile UE, care doresc să utilizeze acest logo în forma şi limbile autorizate de către Comunitate, pot să facă acest lucru gratuit, atâta timp cât sunt respectate anumite condiţii.

Descărcaţi regulile de utilizare a logo-ului de către terţi

Descărcaţi logo-ul şi manualul de identitate vizuală

Logo-ul original a fost adaptat în 23 de limbi ale UE. Manualul de identitate vizuală furnizează specificaţii şi instrucţiuni tehnice privind modul de utilizare a logo-ului.

Descărcaţi manualul de identitate vizuală.

Descărcaţi logo-ul în mai multe formate de imagine.

Cum a fost ales logo-ul

Logo-ul creat pentru a 50-a aniversare a fost selectat în urma unui concurs la care au participat 1 701 de graficieni şi studenţi în grafică din toate statele membre ale UE.

Informaţii suplimentare despe concursul de creare a unui logo, despre finalişti, cei trei câştigători şi ceremonia de decernare a premiilor.

Aviz juridic | Despre EUROPA | Căutare | Contact | Începutul paginii