Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία
Η Ευρώπη γιορτάζει! - 50ή επέτειος της Συνθήκης της ΡώμηςΠαρακάμψτε τη γραμμή επιλογής γλώσσας (πλήκτρο άμεσης πρόσβασης=2) 01/02/2008
EUROPA > 50ή επέτειος > Λογότυπος της επετείου

Λογότυπος της επετείου

Αυτός είναι ο λογότυπος της 50ής επετείου από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης. Θα χρησιμοποιηθεί από όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ για τους εορτασμούς, τις εκδηλώσεις και τις δημοσιεύσεις που σχετίζονται με την επέτειο. Τα κράτη μέλη, οι περιφερειακές και τοπικές αρχές, αλλά και οι ΜΚΟ, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες καλούνται να χρησιμοποιήσουν τον λογότυπο αυτό για οποιαδήποτε εκδήλωση οργανώσουν σχετικά με την επέτειο.

Ο λογότυπος υπάρχει σε 23 γλώσσες της ΕΕ καθώς και στο πρωτότυπο.

Τι συμβολίζει ο λογότυπος

Ο λογότυπος της 50ής επετείου της ΕΕ παρέχει μια εικονογραφική ερμηνεία της φωνής όλων των Ευρωπαίων και ιδίως της νέας γενιάς. Όλοι αυτοί οι Ευρωπαίοι αναζητούν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία, χωρίς όμως να παραβλέπουν τα δικαιώματά τους στην ατομικότητα και την πολυμορφία.

Η λέξη “together” («όλοι μαζί») αποδίδει με απλό και άμεσο τρόπο αυτό που από την αρχή σήμαινε η ιδέα της Ευρώπης:όχι μόνο πολιτική ή οικονομία, ή γεωγραφικά σύνορα, αλλά πάνω απ' όλα συνεργασία και αλληλεγγύη.

Τα διαφορετικά γράμματα, με διάφορες γραφικές μορφές, εκφράζουν την πολυμορφία της ευρωπαϊκής ιστορίας και πολιτισμού και "όλα μαζί"  τα γράμματα αποδίδουν την έννοια της λέξης.

Χρησιμοποίηση του λογότυπου

Ο δημιουργός του λογότυπου έχει χορηγήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το δικαίωμα να επιδεικνύει και να αναπαράγει τον λογότυπο χωρίς περιορισμούς ως προς τα χρησιμοποιούμενα μέσα ενημέρωσης και τον αριθμό των παραγομένων αντιγράφων σε όλες τις σημερινές και τις μελλοντικές επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χωρίς οποιοδήποτε εδαφικό περιορισμό.  

Εκτός από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, τα τρίτα μέρη που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον λογότυπο στη μορφή και τις γλώσσες στις οποίες επιτρέπει η Κοινότητα, μπορούν να το κάνουν δωρεάν εφόσον τηρούν ορισμένους όρους.

Τηλεφόρτωση των κανόνων για τη χρησιμοποίηση του λογότυπου από τρίτα μέρη

Τηλεφόρτωση του λογότυπου και του οδηγού γραφικών

Ο πρωτότυπος λογότυπος προσαρμόστηκε σε 23 γλώσσες της ΕΕ.Ο οδηγός γραφικών παρέχει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές και οδηγίες για τον τρόπο χρησιμοποίησης του λογότυπου.

Τηλεφόρτωση του οδηγού γραφικώνl.

Τηλεφόρτωση του λογότυπου σε διάφορα μορφότυπα εικόνων.

Πώς έγινε η επιλογή του λογότυπου

O λογότυπος για την 50ή επέτειο επελέγη με διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 1.701 σχεδιαστές και σπουδαστές γραφικού σχεδίου από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό για τον λογότυπο, τους δέκα επικρατέστερους υποψηφίους, τους τρεις νικητές και την τελετή απονομής

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία | Αρχή σελίδας