Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία
Η Ευρώπη γιορτάζει! - 50ή επέτειος της Συνθήκης της ΡώμηςΠαρακάμψτε τη γραμμή επιλογής γλώσσας (πλήκτρο άμεσης πρόσβασης=2) 01/02/2008
EUROPA > 50ή επέτειος > Ειδικές δημοσιεύσεις και προϊόντα

Ειδικές εκδόσεις και προϊόντα

Εκδόσεις

50 τρόποι να πάμε μπροστά – οι μεγαλύτερες επιτυχίες της Ευρώπης
50 τρόποι να πάμε μπροστά – οι μεγαλύτερες επιτυχίες της Ευρώπης Το φυλλάδιο αυτό σας παρουσιάζει – με ελκυστικό και διασκεδαστικό τρόπο – 50 ιστορίες για το πώς οι πολίτες στην Ευρώπη και αλλού ωφελήθηκαν, και θα εξακολουθήσουν να ωφελούνται, από την ευρωπαϊκή συνεργασία.

 

Προβάλλοντας την Ευρώπη στον κόσμο – τα 50 χρόνια της Εξωτερικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Προβάλλοντας την Ευρώπη στον κόσμο – τα 50 χρόνια της Εξωτερικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φυλλάδιο, που διατίθεται επίσης σε ηλεκτρονική μορφή, στο οποίο περιγράφονται με σαφήνεια οι εξελίξεις στις τέσσερις βασικές συνιστώσες των εξωτερικών σχέσεων της ΕΕ – εμπόριο, ανάπτυξη, βοήθεια, ανθρωπιστική βοήθεια και εξωτερική πολιτική – από την υπογραφή της συνθήκης της Ρώμης, πριν από πενήντα χρόνια. Η έκδοση αυτή διατίθεται μόνο στα αγγλικά.

Στατιστικό πορτρέτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2007
Στατιστικό πορτρέτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2007 Η έκδοση αυτή περιέχει μια γενική εισαγωγή στους τομείς πολιτικής και στους στόχους που απαριθμούνται στο προοίμιο της συνθήκης ΕΟΚ και μια σειρά στατιστικών δεικτών που δείχνουν πώς εξελίχθηκαν οι διάφοροι τομείς και τι έχει επιτευχθεί τα 50 αυτά χρόνια.

Ευρωπαϊκή Ένωση: τα επόμενα 50 χρόνια
Ευρωπαϊκή Ένωση: τα επόμενα 50 χρόνια  Η έκδοση αυτή είναι μια συλλογή 50 άρθρων από κορυφαίους στοχαστές και πολιτικούς ιθύνοντες από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Η έκδοση αυτή περιέχει συνεισφορές από πολίτες όλων των κρατών μελών της ΕΕ και την προλογίζουν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Εκδόθηκε με πρωτοβουλία της Financial Times Business and Agora Projects, σε συνεργασία με τη σχολή London School of Economics and Political Science.

50 χρόνια της Συνθήκης της Ευρατόμ: η ώρα του απολογισμού
Μία αναμνηστική έκδοση για τα πενήντα χρόνια από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Συνθήκης. Η έκδοση αυτή παρουσιάζει συνοπτικά τις ιστορικές πτυχές της Συνθήκης, τον τρόπο εφαρμογής της τα πενήντα χρόνια της ύπαρξής της και τους διάφορους τομείς που καλύπτει: ανάπτυξη της έρευνας και διάδοση των γνώσεων, προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος, πυρηνική οικονομία, πυρηνικές διασφαλίσεις και ειρηνική χρήση των πυρηνικών υλικών, διεθνείς σχέσεις. Θα διατίθεται στα γερμανικά, αγγλικά και γαλλικά την άνοιξη του 2007.

H Συνθήκη της Ρώμης, 50 χρόνια μετά
Αναμνηστική έκδοση για την ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αναφορά στα επιτεύγματα αλλά και στις αποτυχίες της Συνθήκης της Ρώμης. Θα εκδοθεί την 1η Ιανουαρίου 2008 στα αγγλικά και στα γαλλικά.

Οι συνθήκες της Ρώμης και τα πρωτοσέλιδα του Τύπου, 25.3.1957
Οι συνθήκες της Ρώμης και τα πρωτοσέλιδα του Τύπου, 25.3.1957 Η συλλογή αυτή – σε μορφή εφημερίδας – εκδόθηκε με την ευκαιρία της 4οής επετείου και περιέχει τα πρωτοσέλιδα από 32 εφημερίδες που κυκλοφορούν σε 15 κράτη μέλη.

Πολιτιστικός αντίκτυπος της Ευρώπης στην Ισπανία
 Έκδοση που περιλαμβάνει 27 άρθρα με την πένα αντίστοιχων προσωπικοτήτων από τον χώρο του πολιτισμού σε κάθε ένα από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ (150 σελίδες με εικονογράφηση). Οι συντάκτες των άρθρων διατυπώνουν τις σκέψεις τους ως Ευρωπαίοι πολίτες και, με βάση τις ιδιαίτερες γνώσεις τους για τον ισπανικό πολιτισμό, αναλύουν τους δεσμούς μεταξύ της Ισπανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

50 χρόνια ευρωπαϊκού οικοδομήματος
Πολιτιστικός αντίκτυπος της Ευρώπης στην Ισπανία  Όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για την Ευρώπη) Ένα φυλλάδιο που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και άλλους διαμορφωτές της κοινής γνώμης στην Ισπανία. Παρουσιάζει συνοπτικά τα βασικά θέματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Συνοπτική ενημέρωση των νέων για την ευρωπαϊκή επικαιρότητα
Συνοπτική ενημέρωση των νέων για την ευρωπαϊκή επικαιρότητα Το πέμπτο τεύχος της περιοδικής αυτής έκδοσης για την Ευρώπη που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών και εκδίδεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ισπανία, θα είναι αφιερωμένο στην 50ή επέτειο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 1958-72 – Ιστορία και μνήμες
Η έκδοση αυτή είναι παράλληλα ιστορική και αναμνηστική και καλύπτει τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πριν από την πρώτη διεύρυνση. Το βιβλίο έχει γραφτεί από Ευρωπαίους ιστορικούς οι οποίοι βασίστηκαν στις μνήμες 120 περίπου ατόμων που συμμετείχαν τότε ενεργά στα δρώμενα . Παρουσιάζει τη δημιουργία της Επιτροπής, τις πρώτες της μάχες και την πολιτική και διοικητική εξέλιξή της. Διατίθεται στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ολλανδικά.

Μαθήματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης
Μαθήματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης  Η έκδοση αυτή, στα λιθουανικά, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και έχει ως στόχο να τους βοηθήσει να προβάλλουν θέματα σχετικά με την Ευρώπη στα σχολεία. Πρόκειται να διανεμηθεί σε όλα τα σχολεία και θα αποτελέσει κίνητρο διαλόγου μεταξύ διδασκόντων και μαθητών για ευρωπαϊκά θέματα και για τον ρόλο της Λιθουανίας στην ΕΕ.

Καλπάζουμε για τις Βρυξέλλες!
Καλπάζουμε για τις Βρυξέλλες!  Στο φυλλάδιο αυτό που απευθύνεται σε παιδιά, το ευρωπαϊκό άλογο ("Eurogaloppo") της Κάτω Σαξονίας ταξιδεύει στις Βρυξέλλες για να επισκεφτεί τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και να εξηγήσει τι κάνουν και πώς λειτουργούν. Η έκδοση αυτή διατίθεται μόνο στα γερμανικά.

Ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για την 50ή επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης
Ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για την 50ή επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης  Στις 14 Μαρτίου 20007, η ΕΟΚΕ γιόρτασε την 50η επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης, με τον κ. Max Kohnstamm, πρώην Γραμματέα της Ανωτάτης Αρχής της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα και βοηθό του Ζαν Μονέ. Με την ευκαιρία της επετείου, η σύνοδος ολομελείας της ΕΟΚΕ εξέδωσε σχετικό ψήφισμα.

Μανιφέστο της ΕCAS για την 50ή επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης
Η Υπηρεσία Δράσης Ευρωπαίων Πολιτών (ΕCAS) εξέδωσε ένα μανιφέστο δέκα σημείων με το οποίο ζητά την εφαρμογή μιας σειράς μεταρρυθμίσεων για την ΕΕ. Ο οργανισμός αυτός υποστηρίζει ότι έχει υλοποιηθεί η μετάβαση από μία Ευρώπη της οικονομίας, όπως προέβλεπε η Συνθήκη της Ρώμης, σε μία Ευρώπη των Πολιτών. Η πεντασέλιδη αυτή έκδοση διατίθεται μόνο στα αγγλικά.

Ειδικό συμπλήρωμα για την επέτειο της ΕΕ
Συμπλήρωμα αφιερωμένο στα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας τα τελευταία 50 χρόνια, αλλά και στα τρία χρόνια από την προσχώρηση της Εσθονίας στην ΕΕ• θα διανεμηθεί μαζί με τις ημερήσιες εφημερίδες της Εσθονίας και της Ρωσίας στις 22 Μαρτίου 2007.

50 χρόνια από τη δημιουργία της ΕΕ
48 σελίδες της εβδομαδιαίας έκδοσης "Newsweek" στην Πολωνία θα είναι αφιερωμένες στο ιστορικό της Συνθήκης της Ρώμης και στην τριετή πορεία της Πολωνίας εντός της ΕΕ.

Η ταυτότητα της Γηραιάς Ηπείρου και το Μέλλον του Ευρωπαϊκού Εγχειρήματος
Ειδική έκδοση με κείμενα κορυφαίων Πολωνών ακαδημαϊκών. Στόχος αυτής της έκδοσης είναι να παρουσιάσει τις απόψεις των Πολωνών για τη δημιουργία και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για τον ρόλο της Πολωνίας στην ΕΕ τα επόμενα πενήντα χρόνια. Διατίθεται μόνο στα πολωνικά.

Η ευρωπαϊκή ιδέα στην Πολωνία του 20ού αιώνα
Η έκδοση αυτή παρουσιάζει τους σημαντικότερους Πολωνούς διανοούμενους και πολιτικούς του 20ού αιώνα και τη συμβολή τους στη φιλοσοφία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Διατίθεται μόνο στα πολωνικά.

Παιδικό βιβλίο
Να πλησιάσουμε την ΕΕ στα παιδιά! Με το βιβλίο αυτό, που εκδόθηκε από το γραφείο ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Βουδαπέστη, τα παιδιά φτιάχνοντας παζλ, κολλώντας αυτοκόλλητες εικόνες, λύνοντας αινίγματα και παίζοντας διάφορα άλλα παιχνίδια, ανακαλύπτουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η έκδοση αυτή θα διανέμεται σε εκδηλώσεις, εκθέσεις, αλλά και στα σχολεία από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Διατίθεται μόνο στα ουγγρικά.

European Economy News: 50 years of economic integration
(European Economy News: 50 χρόνια οικονομικής ολοκλήρωσης)
Ειδική έκδοση του περιοδικού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής European Economy News αφιερωμένη στην ολοκλήρωση μεταξύ των οικονομιών της Ευρώπης. Στο τεύχος αυτό εξετάζονται ορισμένα από τα μεγάλα θέματα της ΕΕ, όπως το δικαίωμα εγκατάστασης και εργασίας των πολιτών οπουδήποτε στην Ευρώπη, το ενιαίο νόμισμα και η ενιαία αγορά. Διατίθεται μόνο στα αγγλικά.

50 aastat ühinemist (50 Years of Integration)
(50 χρόνια οικονομικής ολοκλήρωσης)
Ειδικό τεύχος, στα εσθονικά και στα ρωσικά , που κυκλοφόρησε ως ένθετο εφημερίδων ημερήσιας κυκλοφορίας στην Εσθονία τον Μάρτιο ήταν αφιερωμένο στην επέτειο υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης. Περιέχει άρθρα για διάφορα ευρωπαϊκά θέματα, τα οποία υπογράφουν πολιτικές προσωπικότητες της χώρας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.

Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο: 50 χρόνια επένδυση στους ανθρώπους – βιβλίο 50ής επετείου
Με την ευκαιρία της 50ής επετείου του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε ένα εικονογραφημένο βιβλίο όπου περιγράφονται οι δραστηριότητες του ΕΚΤ τα τελευταία 50 χρόνια. Το βιβλίο αυτό διατίθεται στα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Παράλληλα, εκδόθηκε στις 23 γλώσσες ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με βασικές πληροφορίες για το ΕΚΤ.

Η δήλωση του Βερολίνου
50 χρόνια από τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι σημερινοί ηγέτες της συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο για να γιορτάσουν τα γενέθλιά της τον Μάρτιο 2007. Τα συμπεράσματα της συνάντησης αυτής συνοψίζονται στη δήλωση του Βερολίνου, ένα έγγραφο στο οποίο σκιαγραφείται το όραμα για την ΕΕ, μέσα από την περιγραφή των μελλοντικών φιλοδοξιών για την Ευρώπη.

Κοινής Ερευνών(ΚΚΕρ.) - 50 χρόνια επιστήμης στην Ευρώπη
Η έκδοση αυτή παρουσιάζει τα πενήντα χρόνια δράσης του ΚΚΕρ.– από το 1957, που το ΚΚΕρ αναφέρεται για πρώτη φορά στη Συνθήκη Ευρατόμ μέχρι σήμερα, που το ΚΚΕρ αποτελεί πλέον το κέντρο αναφοράς της ΕΕ στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η έκδοση αυτή είναι διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά.

Βασικές εκδόσεις

Πανόραμα της ΕΕ
Πανόραμα της ΕΕ Το φυλλάδιο αυτό παρουσιάζει συνοπτικά τα κυριότερα επιτεύγματα της ΕΕ και τις διάφορες πολιτικές. Περιλαμβάνει επίσης χάρτη της Ευρώπης.

Η Ευρώπη σε 12 μαθήματα
Η Ευρώπη σε 12 μαθήματα Το φυλλάδιο αυτό παρέχει μια συνολική εικόνα για το ποιος είναι ο σκοπός της ΕΕ, γιατί και πώς δημιουργήθηκε, πώς λειτουργεί και τι έχει επιτύχει για τους πολίτες.

Άλλες εκδόσεις EU Bookshop

Το βιβλιοπωλείο της ΕΕ
Το βιβλιοπωλείο της ΕΕ είναι μια ηλεκτρονική υπηρεσία που παρέχει πρόσβαση στις εκδόσεις των θεσμικών οργάνων, των οργανισμών και άλλων υπηρεσιών της ΕΕ. Εκτός από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, η υπηρεσία αυτή παρέχει έναν ηλεκτρονικό κατάλογο και ένα ηλεκτρονικό αρχείο με όλες τις εκδόσεις της ΕΕ.

Η γωνιά του αναγνώστη
Εδώ θα βρείτε φυλλάδια που εξηγούν με τον απλούστερο δυνατό τρόπο ποια είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τι κάνει. Μπορείτε ακόμη να βρείτε χάρτες, αφίσες και καρτ ποστάλ, καθώς επίσης και ενημερωτικά φυλλάδια για την ΕΕ που απευθύνονται σε εφήβους και παιδιά.

top

Δικτυακοί τόποι

Traité de Rome
Traité de Rome Ο δικτυακός αυτός τόπος, που εγκαινίασε η γαλλική κυβέρνηση, είναι αφιερωμένος στην 50ή επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης, περιλαμβάνει ιστορικά ντοκουμέντα, όπως βιντεοσκοπήσεις και φωτογραφίες, και παρουσιάζει την ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περιέχει επίσης εισηγήσεις κορυφαίων προσωπικοτήτων της Ευρώπης, καθώς και κατάλογο όλων των εορταστικών εκδηλώσεων που προβλέπονται στη Γαλλία.

Insieme dal 1957
Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ιταλία έχει δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα στον δικτυακό της τόπο με την ονομασία "Insieme dal 1957", που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στις σημαντικότερες επετείους του 2007: την 50ή επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης, τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Αλτιέρο Σπινέλι, την 20ή επέτειο του προγράμματος Έρασμος και την 30ή επέτειο του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Celebrating Europe in Brussels in 2007
Ο δικτυακός αυτός τόπος, που δημιούργησε το Γραφείο Τουρισμού και Συνεδρίων, παρέχει πληροφορίες για τις εορταστικές εκδηλώσεις που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες το 2007.

Europafest
Η γερμανική κυβέρνηση δημιούργησε τον δικτυακό αυτό τόπο για να προβάλει τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Γερμανία, στις 24 και 25 Μαρτίου. Παρέχονται επίσης πληροφορίες για την ιστορία της ΕΕ.

Euros du village
Στον δικτυακό αυτό τόπο δημιουργήθηκε ειδική ιστοσελίδα για την 50ή επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης με βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις διακεκριμένων Ευρωπαίων στις οποίες διατυπώνουν τις απόψεις τους για το μέλλον της Ευρώπης και μιλούν για τις εμπειρίες τους και για το ευρωπαϊκό τους όραμα.

Vivieuropa
Στην Ιταλία, το Υπουργείο Πολιτικών της ΕΕ (Γραφείο του Πρωθυπουργού) δημιούργησε έναν νέο δικτυακό τόπο που παρέχει πληροφορίες για τα όργανα της ΕΕ, τα κοινοτικά προγράμματα, τις υπηρεσίες, τις δυνατότητες χρηματοδότησης, και παρουσιάζει το πώς η ΕΕ έχει βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των πολιτών.

The 50th anniversary in Ireland
The 50th anniversary in Ireland Το Ιρλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών δημιούργησε στον δικτυακό του τόπο ειδική ιστοσελίδα αφιερωμένη στην 50ή επέτειο, με κύριο θέμα τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στη χώρα.

Fra de Seks til de 27 (Από έξι σε 27)
Δικτυακός τόπος της Δανίας με το ιστορικό των σχέσεων της Δανίας με την ΕΕ, όπως ξεδιπλώνεται μέσα από τα πρωτοσέλιδα δανέζικων εφημερίδων.

top

Βίντεο

Επισκεπτόμενοι την Οπτικοακουστική υπηρεσία της ΕΕθα βρείτε διάφορα βίντεο με τα κυριότερα γεγονότα στην ιστορία της ευρωπαϊκής οικοδόμησης.

50 χρόνια ευρωπαϊκής έρευνας
50 χρόνια ευρωπαϊκής έρευνας Το βίντεο αυτό προβάλλει τα ευρωπαϊκά επιτεύγματα στον τομέα της έρευνας κατά τη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών, όπως η δημιουργία του ενιαίου προτύπου GSM για τα κινητά τηλέφωνα, η ανάπτυξη του παγκόσμιου ιστού (WorldWideWeb) και του μεγαλύτερου παγκοσμίως εργαστηρίου μοριακής φυσικής. Το βίντεο έχει προβληθεί στο EuroNews και διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή σε επτά γλώσσες.

Βιντεοκλίπ για το πρόγραμμα MEDIA
Βιντεοκλίπ για το πρόγραμμα MEDIA Τα πέντε αυτά βιντεοκλίπ περιέχουν σκηνές από τις μεγάλες επιτυχίες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου που έχει χρηματοδοτήσει το MEDIA, το κοινοτικό πρόγραμμα στήριξης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας οπτικοακουστικών μέσων. Περιλαμβάνουν σκηνές από τις ταινίες "Εuroflirt", "Αντίο Λένιν", "Αμελί", "Ο πιανίστας", "Μπίλυ Έλιοτ", "Η θάλασσα μέσα μου", "Η ζωή είναι ωραία", και άλλες. Τα βιντεοκλίπ είναι διαθέσιμα σε DVD και στις 23 επίσημες γλώσσες, καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή.

Μοιραζόμαστε εικόνες και ήχους της Ευρώπης
Τα βίντεο είναι διαθέσιμα σε διάφορες γλώσσες και όσοι τα παρακολουθούν μπορούν να διατυπώνουν παρατηρήσεις και σχόλια.

Βίντεο για το περιβάλλον
Βίντεο για το περιβάλλον Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της περιβαλλοντικής δράσης της ΕΕ παρουσιάζεται με βάση τα ακόλουθα θέματα: αέρας, νερό, απόβλητα, φύση και βιοποικιλότητα, πολιτική προστασία, χημικές ουσίες και αλλαγή του κλίματος.

Η Ευρώπη χρειάζεται τις απόψεις σας
DVD που περιέχει τα «καλύτερα» του διαγωνισμού δημιουργικότητας των νέων “Youropean vision”, που διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γερμανία, στο οποίο παρουσιάζεται το όραμα των νέων για την Ευρώπη. Πώς βλέπουν οι νέοι το μέλλον της «δικής τους» Ευρώπης; Μαθητές από δώδεκα γερμανικές πόλεις παρουσιάζουν σε βίντεο το όραμά τους για την Ευρώπη.

Άνθρωποι σχηματίζουν τον αριθμό 50
Άνθρωποι σχηματίζουν τον αριθμό 50 Για τον εορτασμό των 50χρονων της ΕΕ, πάνω από 900 υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συγκεντρώθηκαν και σχημάτισαν τον αριθμό 50. Το γεγονός κινηματογραφήθηκε και παρουσιάζεται σε βίντεο διάρκειας 40 δευτερολέπτων.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η οικοδόμηση της Ευρώπης
To βίντεο δείχνει τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της ΕΕ, από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τη σύνταξη του συντάγματος το 2006. Μπορείτε να επιλέξετε την χρονική περίοδο που σας ενδιαφέρει και να δείτε τί συνέβαινε στην Ευρώπη εκείνη την εποχή.

top

Αφίσες και καρτ-ποστάλ

Αφίσα τοίχου με την ιστορία της ΕΕ
Αφίσα τοίχου με την ιστορία της ΕΕ Η αφίσα τοίχου «Η Ευρώπη σε εξέλιξη – η ιστορία της ΕΕ» σε μέγεθος A1 (59,4 x 84 εκ.) παραθέτει χρονολογικά τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας της ΕΕ και της παγκόσμιας ιστορίας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αφίσα με τον λογότυπο της 50ής επετείου "Όλοι μαζί από το 1957"
Η αφίσα, σε μέγεθος A2 (42 x 59.4 cm), κυκλοφορεί σε 23 γλώσσες. Διατίθεται στα κέντρα πληροφόρησης Europe Direct και στις Αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Καρτ ποστάλ με τον λογότυπο της 50ής επετείου «Όλοι μαζί από το 1957»
Καρτ ποστάλ με τον λογότυπο της 50ής επετείου «Όλοι μαζί από το 1957 Διατίθεται στα κέντρα πληροφόρησης Europe Direct και στις Αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αφίσα χρονολογικής παρουσίασης της περιβαλλοντικής δράσης της ΕΕ
Αφίσα με χρονολογική παρουσίαση των 50 χρόνων δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος στην Ευρώπη.

Aφίσα με τους κυριότερους σταθμούς της 50χρονης πορείας της ΕΕ
Aφίσα με τους κυριότερους σταθμούς της 50χρονης πορείας της ΕΕ Έγχρωμη αφίσα διαστάσεων 69x91εκ. που έχει εκδοθεί από το Γραφείο ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Βουδαπέστη. Στην αφίσα περιγράφονται οι κυριότεροι σταθμοί της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της διεύρυνσης, παρουσιάζεται συνοπτικά η Συνθήκη της Ρώμης και απεικονίζονται εντυπωσιακοί χάρτες της Ευρώπης με τις έδρες των θεσμικών οργάνων και των οργανισμών της ΕΕ. Η αφίσα περιέχει επίσης ορισμένα ιδιαίτερα στοιχεία της ΕΕ (για παράδειγμα, την τοποθεσία με τη μακρύτερη ονομασία, αλλά και κατάλογο με τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ). Διατίθεται μόνο στα αγγλικά και στα ουγγρικά.

top

Φόντο οθόνης υπολογιστή (Wallpaper)

Για να τηλεφορτώστε αυτό το φόντο οθόνης κάντε κλικ στην εικόνα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο μεγέθη: μεγάλο (1024x768) και μικρό (800x600).

Wallpaper 800x600 jpeg - 57 KB [57 KB]  800x600

Wallpaper 1024x768 jpeg - 85 KB [85 KB]  1024x768

top

Αναμνηστικό κέρμα

Αναμνηστικό κέρμα

Με την ευκαιρία της 50ής επετείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλα τα κράτη της ευρωζώνης θα κυκλοφορήσουν στις 25 Μαρτίου 2007 ένα αναμνηστικό κέρμα των 2 ευρώ με την εικόνα του Καπιτωλίου στη Ρώμη, όπου υπογράφηκε η Συνθήκη της Ρώμης στις 25 Μαρτίου 1957. Για πρώτη φορά, ένα κέρμα θα εκδοθεί ταυτόχρονα από όλες τις χώρες της ευρωζώνης για τον εορτασμό του ίδιου γεγονότος και η εθνική όψη του κέρματος θα έχει την ίδια απεικόνιση σε όλες τις χώρες. Tο μόνο στοιχείο που θα διαφέρει και θα διαφοροποιεί το κέρμα κάθε χώρας θα είναι η γλώσσα της λεζάντας και το σήμα του νομισματοκοπείου. Συνολικά, θα κοπούν 90 εκατομμύρια τέτοια κέρματα.

top

Γραμματόσημα και φάκελοι

Τα πορτογαλικά, ελληνικά, ιρλανδικά, κυπριακά, λιθουανικά, πολωνικά, γαλλικά, σλοβενικά, ιταλικά, βελγικά και ισπανικά ταχυδρομεία θα εκδώσουν αναμνηστικές σειρές γραμματοσήμων.

Η Πορτογαλική ταχυδρομική υπηρεσία, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα εκδώσουν, στις 25 Μαρτίου 2007, ειδικό γραμματόσημο με τον επίσημο λογότυπο των ευρωπαϊκών οργάνων "Όλοι μαζί από το 1957", έναν ειδικό φάκελο και ένα μικρό ενημερωτικό φυλλάδιο.

Γραμματόσημα

Τα Ελληνικά ταχυδρομεία θα εκδώσουν αναμνηστικό γραμματόσημο κανονικής εμπορικής τιμής, το οποίο θα κυκλοφορήσει εντός του 2007 και θα απευθύνεται σε όλους τους χρήστες των ταχυδρομικών υπηρεσιών και όχι μόνο στους φιλοτελιστές.

 

Τα Ιρλανδικά ταχυδρομεία θα εκδώσουν αναμνηστικό γραμματόσημο των 55 λεπτών για την 50ή επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης. Επίσης, πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα σπάνιο ενθύμιο - ένας νομισματικός φιλοτελικός φάκελος (μόνο σε 5.000 αντίτυπα) ο οποίος θα συνοδεύεται από ειδικό αναμνηστικό κέρμα των 2 ευρώ που θα εκδώσει η Κεντρική Τράπεζα.

Γραμματόσημα Οι Κυπριακές ταχυδρομικές υπηρεσίες έχουν τυπώσει αναμνηστικό γραμματόσημο που θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαΐου.

 

 

Στη Λιθουανίαμε την ευκαιρία της επετείου θα εκδοθούν στις 24 Μαρτίου 2007 ένας ειδικός φάκελος με τον επίσημο λογότυπο και ένα αναμνηστικό γραμματόσημο. Τα Ταχυδρομεία της Λιθουανίας θα κυκλοφορήσουν επίσης αναμνηστικές ταχυδρομικές σφραγίδες για τους φιλοτελιστές.

Γραμματόσημα

Στις 25 Μαρτίου, τα Πολωνικά ταχυδρομεία σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Πολωνία θα εκδώσουν ειδικό φάκελο με τον επίσημο λογότυπο της 50ής επετείου των συνθηκών της Ρώμης, ειδικό γραμματόσημο και ταχυδρομική σφραγίδα.

Γραμματόσημα Τα Γαλλικά ταχυδρομεία συμμετέχουν στην 50ή επέτειο με ένα γραμματόσημο που συμβολίζει μία από τις θεμελιώδεις αξίες του ευρωπαϊκού ιδεώδους που γέννησε τη Συνθήκη της Ρώμης – την αξία της αλληλεγγύης.

Από τον Μάρτιο μέχρι τον Δεκέμβριο 2007, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γερμανία θα χρησιμοποιεί μία ειδική σφραγίδα με τον λογότυπο "Όλοι μαζί από το 1957" η οποία θα διατίθεται δωρεάν σε όσους επιθυμούν να την αποκτήσουν. Ταχυδρομική σφραγίδα με τον λογότυπο θα υπάρχει επίσης διαθέσιμη στη φιλοτελική έκθεση που θα διοργανωθεί στην πόλη Έσεν στις 3-5 Μαΐου. Αναμνηστικοί φάκελοι με το ειδικό γραμματόσημο θα πωλούνται επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και σε όλες τις θυρίδες φιλοτελισμού στη Γερμανία.

Γραμματόσημα

Στις 25 Μαρτίου, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπή στη Σλοβενία μαζί με τα Σλοβενικά ταχυδρομεία θα εκδώσουν ειδικό γραμματόσημο με τη σλοβενική έκδοση του λογοτύπου "Όλοι μαζί από το 1957"..

 

 

Γραμματόσημα

Τα Ιταλικά ταχυδρομεία θα εκδώσουν για την 50ή επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης δύο αναμνηστικά γραμματόσημα που θα απεικονίζουν το Καπιτώλιο όπου στο οποίο υπογράφηκε η Συνθήκη.

Γραμματόσημα Τα Βελγικά ταχυδρομεία θα εκδώσουν γραμματόσημο με τα έξι ιδρυτικά κράτη μέλη (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Κάτω Χώρες, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία) και φάκελο με τον αναμνηστικό λογότυπο "Όλοι μαζί από το 1957".

Γραμματόσημα Τα Ισπανικά ταχυδρομεία θα συμμετάσχουν στον εορτασμό της 50ής επετείου με ειδικό γραμματόσημο που θα απεικονίζει τον χάρτη της Ευρώπης με τις χώρες της ΕΕ σε διαφορετικά χρώματα, ανάλογα με το έτος προσχώρησής τους στην ΕΕ.

top

Άλλα

Λαχειοφόρος αγορά

Ο Ισπανικός Εθνικός Οργανισμός Τυφλών (που διοργανώνει τη δημοφιλή λαχειοφόρο αγορά ONCE) θα εκδώσει αναμνηστικό λαχείο με τον αριθμό 25.03.1957.

top

 

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία | Αρχή σελίδας