Aviz juridic | Despre EUROPA | Căutare | Contact
Europa în sărbătoare - Cea de-a 50-a aniversare a Tratatului de la RomaSkip language selection bar (shortcut key=2) 01/02/2008
EUROPA > A 50-a aniversare > Realizările noastre

Realizările noastre

Cea de-a 50-a aniversare a Tratatului de la Roma

În viaţa de zi cu zi

50 de ani de cooperare europeană au adus europenilor numeroase beneficii concrete: posibilitatea de a călători cu mai mare uşurinţă aproape peste tot în UE fără a avea nevoie de paşaport, precum şi posibilitatea de a încheia tranzacţii financiare transfrontaliere într-o singură monedă, moneda euro. Milioane de tineri europeni au avut şansa de a studia şi locui într-o altă ţară mulţumită programelor de schimb de studenţi ale Uniunii.

Aflaţi care sunt cele mai importante reuşite ale Europei.

Proiecte de politică regională: îmbunătăţirea sistemelor de canale din Olanda

În regiunea dumneavoastră

Încă de la început, UE s-a concentrat asupra politicii regionale şi asupra stimulării economiei regiunilor defavorizate. În cursul ultimilor 50 de ani, UE a finanţat mii de proiecte economice şi de dezvoltare socială în vederea recuperării decalajului dintre regiunile mai bogate şi cele mai sărace.

Cele mai interesante proiecte în fiecare regiune.

Recoltarea unei probe de sânge

În promovarea drepturilor dumneavoastră

UE a înfiinţat servicii on-line de soluţionare a problemelor dumneavoastră, menite să ofere soluţii rapide problemelor de natură transfrontalieră semnalate de întreprinderi, cetăţeni şi autorităţile publice naţionale.

Cele mai recente realizări.

Surse de energie regenerabile

În elaborarea politicilor

În ultimii 50 de ani, UE a avut o seri de iniţiative legislative privind îmbunătăţirea politicilor sociale, fiscale, de mediu şi regionale. 

Scurtă prezentare a activităţilor UE.

Aviz juridic | Despre EUROPA | Căutare | Contact | Începutul paginii