Kruimelpad

Extra tools

  • Printbare versie
  • Tekst kleiner
  • Tekst groter
  • Zwarte achtergrond
  • Standaardkleur

Carrièremogelijkheden voor tolken bij de Europese Instellingen

Welkom op de selectiepagina’s voor tolken bij de Instellingen van de Europese Unie.

 

Het Europese Parlement, de Europese Commissie en het Hof van Justitie van de Europese Unie hebben ieder een eigen tolkendienst maar het aannemen van tolken in vaste dienst en het selecteren van freelancers gebeurt gemeenschappelijk.

Indien u geïnteresseerd bent in een baan als tolk bij een van de instellingen, bezoek dan de webpagina van het Bureau voor personeelsselectie van de Europese Gemeenschappen dat vergelijkende examens       organiseert voor nieuw personeel bij alle instellingen van de Europese Unie.

Indien u als freelancertolk bij de Europese Instellingen wil werken, dient u eerst een interinstitutionele tolkentest   af te leggen. Als u voor deze test slaagt worden uw naam en verdere gegevens opgenomen in het gezamenlijke EU gegevensbestand van geaccrediteerde freelancers.

Voor meer informatie over het tolken bij de instellingen kunt u de webpagina’s raadplegen van het Directoraat-generaal vertolking en conferenties (DG INTE) van het Europees Parlement, van het Directoraat Generaal Tolken van de Europese Commissie (SCIC) en van de Directie Tolken van het Hof van Justitie van de Europese Unie.

 

 

 
Naar boven