Aviz juridic | Despre EUROPA | Căutare | Contact
Europa în sărbătoare - Cea de-a 50-a aniversare a Tratatului de la RomaSkip language selection bar (shortcut key=2) 01/02/2008
EUROPA > A 50-a aniversare > Ştiri şi media > Temă

Pentru urgenţe: 112 - oriunde în Europa

Pentru urgenţe: 112 - oriunde în Europa

02/02/07

În Europa, numărul de călători creşte de la an la an. Prin urmare, faptul că există un număr unic pentru toate urgenţele în fiecare ţară oferă siguranţă.  În cazul unei urgenţe, fiecare secundă contează – fie că este vorba despre un infarct, un accident de circulaţie sau o înjunghiere - cu cât ajutorul ajunge mai repede, cu atât mai bine.

Formând 112 English de la un telefon fix sau mobil oriunde în Europa, veţi intra în legătură cu un operator care fie se va ocupa direct de cazul dumneavoastră, fie va transfera apelul către serviciul de urgenţe corespunzător. În ambele cazuri, reacţia va trebui să fie identică celei obţinute formând un număr de urgenţă naţional.

Se depun eforturi pentru a garanta că toate centrele de apel sunt complet echipate pentru procesarea numărului de apeluri în continuă creştere -  100 de milioane de urgenţe medicale sunt înregistrate în Europa în fiecare an. Serviciile de urgenţă din fiecare ţară (ambulanţă, pompieri, poliţie) trebuie să fie conectate la centrele de apel şi sunt necesare investiţii tehnologice pentru localizarea exactă a apelanţilor, având în vedere faptul că de aceasta depinde rapiditatea reacţiei.

Există o altă provocare – să ne asigurăm că cetăţenii cunosc numărul şi îl utilizează în mod corect. În prezent, 60% din totalul apelurilor sunt apeluri false, ceea ce reduce considerabil timpul de reacţie.

Urmează să apară tehnologii noi – în caz de accident de circulaţie, 112 va putea fi apelat automat din maşină. Uniunea Europeană ar dori ca, începând din 2009, toate autovehiculele noi să fie echipate cu acest sistem de apel de urgenţă automat (eCall DeutschEnglishespañolfrançais ).Totuşi, pentru ca acesta să funcţioneze, serviciile de urgenţă ar trebui să fie în măsură să recepţioneze şi să proceseze raportul privind localizarea autovehiculului.

Pentru mai multe informatii, consultati http://www.eena.org

 

Aviz juridic | Despre EUROPA | Căutare | Contact | Începutul paginii