Juridisk meddelelse | Om EUROPA | Søgning | Kontakt
Vær med til at fejre EU! - Rom-traktaten fylder 50 årSpring bjælke med sprogvalg over (genvejstast=2) 01/02/2008
EUROPA > 50-året > Nyheder og medier > Tema

Ring 112 for at tilkalde hjælp – uanset hvor i EU

Ring 112 for at tilkalde hjælp – uanset hvor i EU

02/02/07

Hvert år rejser stadigt flere rundt i EU. Derfor er det rart at vide, at alle redningstjenester i de enkelte EU-lande har det samme nummer. Hvert sekund tæller i en nødsituation – uanset om det drejer sig om et hjerteslag, en bilulykke eller et overfald. Jo hurtigere hjælpen kommer, des bedre.

Du kan ringe 112 English fra enhver fastnet‑ eller mobiltelefon overalt i EU og få kontakt til en operatør, som enten selv tager sig af dit opkald eller stiller dig om til den rette redningstjeneste. I begge tilfælde kan du forvente den samme hjælp, som når du bruger det nationale alarmnummer.

EU's alarmcentraler er nu ved at blive udrustet til at kunne klare alle de mange opkald. Hvert år tilkaldes der 100 millioner ambulancer i EU. Alle redningstjenester (ambulance, brandvæsen og politi) i EU skal være forbundet til alarmcentraler, og der skal investeres i teknologi, som kan gøre det muligt at lokalisere nødopkaldene helt præcist, så man kan få hjælpen ud hurtigst muligt.

Et andet problem er, at ikke alle kender nummeret endnu, eller også ved de ikke, hvordan man bruger det rigtigt. I dag er 60 % af alle opkald falsk alarm, og det forlænger ventetiden betydeligt.

Ny teknologi vil snart gøre det muligt at få bilen til selv at ringe 112 i tilfælde af en ulykke. EU ønsker, at alle nye biler skal være udstyret med denne teknologi (eCall DeutschEnglishespañolfrançais ) fra og med 2009. Men dette forudsætter, at redningstjenesterne er i stand til at modtage og bearbejde oplysningerne om, hvor bilen befinder sig.

Meer informatie vindt u op http://www.eena.org

Juridisk meddelelse | Om EUROPA | Søgning | Kontakt | Sidens top