Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία
Η Ευρώπη γιορτάζει! - 50ή επέτειος της Συνθήκης της ΡώμηςΠαρακάμψτε τη γραμμή επιλογής γλώσσας (πλήκτρο άμεσης πρόσβασης=2) 01/02/2008
EUROPA > 50ή επέτειος > Ειδήσεις και μέσα ενημέρωσης > Άρθρο

Διάλογος για την Ευρώπη του χθες και του αύριο

Διάλογος για την Ευρώπη του χθες και του αύριο

11/04/07

Η ΕΕ επεδίωξε ιδιαίτερα τη συμμετοχή του κοινού στον εορτασμό των πεντηκοστών γενεθλίων της. Και πράγματι, στις εκδηλώσεις που έγιναν σε ολόκληρη την ΕΕ, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν θετικά και έλαβαν μέρος στις συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης.

Σε διάφορες πόλεις, όπως στη Ρίγκα και στη Ρώμη English (en) italiano (it) , καθώς και στη Mάλτα English (en) Malti (mt) , πραγματοποιήθηκαν δημόσιες συζητήσεις με θέμα τις αξίες στις οποίες στηρίχθηκαν οι πατέρες της Ευρώπης και τη θέση που κατέχουν οι αξίες αυτές στον σημερινό κόσμο. Στη Λίλλη, 3.000 άτομα έλαβαν μέρος σε ευρεία δημόσια συζήτηση, μαζί με διάφορες προσωπικότητες, όπως ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ζακ Ντελόρ, και καλλιτέχνες, όπως η Γαλλίδα ηθοποιός SarahBiasini.. Γνωστές οργανώσεις όπως η Greenpeaceκαι η γαλλική SOSRacismeέλαβαν επίσης μέρος σε συζητήσεις για το περιβάλλον, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και άλλα σημαντικά για την Ευρώπη θέματα.

Στο Φεστιβάλ του Λονδίνου για την Ευρώπη, που διήρκεσε δύο εβδομάδες, συναντήθηκαν ακαδημαϊκοί, συγγραφείς και καλλιτέχνες -Ευρωπαίοι και μη-, για να συζητήσουν με το κοινό διάφορα ευρωπαϊκά θέματα, όπως η μορφή που θα έχει στο μέλλον η Ευρωπαϊκή Ένωση ή η ευρωπαϊκή ταυτότητα και αξίες.

Στην Ιταλία, η Ρώμη, το Τορίνο και το Λέτσε φιλοξένησαν την εντυπωσιακή έκθεση Europedia, που καλούσε τους επισκέπτες της σε ένα πρωτοποριακό διαδραστικό ταξίδι με θέμα την Ευρώπη. Στην Στοκχόλμη, ένα τετραήμερο σεμινάριο έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να ανταλλάξει απόψεις για τα τρέχοντα ευρωπαϊκά θέματα με ερευνητές, πολιτικούς και προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου.

Και άλλες σημαντικές συζητήσεις και ανταλλαγές ιδεών σχετικά με την Ευρώπη πραγματοποιήθηκαν μέσω του Διαδίκτυου, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Στη Σλοβενία, εκπρόσωποι της Επιτροπής έλαβαν μέρος σε συζητήσεις με μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων στο Διαδίκτυο, ενώ άλλοι ήταν προσκεκλημένοι σε δημοφιλείς ραδιοφωνικές εκπομπές στη Λευκωσία, στη Λουμπλιάνα και στο Δουβλίνο. Στη Βαρκελόνη, 500.000 ακροατές της δημοφιλούς ειδησεογραφικής εκπομπής ElMatí deCatalunyaRàdioείχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συνέντευξη του Προέδρου της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπρόζοκαι του εκπροσώπου της ΕΕ για την κοινή εξωτερική πολιτική Χαβιέρ Σολάνα, πάνω σε "καυτά" θέματα, όπως οι κλιματικές αλλαγές, η ενέργεια και η πολυγλωσσία στην ΕΕ.

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία | Αρχή σελίδας