Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία
Η Ευρώπη γιορτάζει! - 50ή επέτειος της Συνθήκης της ΡώμηςΠαρακάμψτε τη γραμμή επιλογής γλώσσας (πλήκτρο άμεσης πρόσβασης=2) 01/02/2008
EUROPA > 50ή επέτειος > Τι έχουμε επιτύχει

Τι έχουμε επιτύχει

50ή επέτειος της Συνθήκης της Ρώμης

Στην καθημερινή ζωή

Μετά από 50 χρόνια ευρωπαϊκής συνεργασίας, πολλά είναι τα χειροπιαστά οφέλη που έχουν αποκομίσει οι Ευρωπαίοι: ταξιδεύουν ευκολότερα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ χωρίς διαβατήριο και πραγματοποιούν ευκολότερα διασυνοριακές οικονομικές συναλλαγές χάρη στο ενιαίο νόμισμα, το ευρώ. Εκατομμύρια νέων Ευρωπαίων είχαν την ευκαιρία να σπουδάσουν και να ζήσουν σε μια άλλη χώρα της ΕΕ χάρη στα κοινοτικά προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών.

Μια ματιά στα σημαντικότερα επιτεύγματα της Ευρώπης

Προγράμματα περιφερειακής πολιτικής: Βελτίωση των συστημάτων καναλιών στις Κάτω Χώρες

Για την περιφέρειά σας

Από τα πρώτα στάδια της λειτουργίας της, η ΕΕ έδωσε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή πολιτική και στην τόνωση της οικονομίας των περιφερειών που παρουσιάζουν καθυστέρηση. Τα τελευταία 50 χρόνια, η ΕΕ έχει χρηματοδοτήσει χιλιάδες σχέδια οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, με στόχο να μειωθεί το χάσμα μεταξύ των φτωχότερων και των πλουσιότερων περιφερειών της.

Τα σημαντικότερα σχέδια ανά περιφέρεια

Αιμοδοσία

Για την ενίσχυση των δικαιωμάτων σας

Η ΕΕ έχει δημιουργήσει υπηρεσίες σε απευθείας σύνδεση, με στόχο την ταχύτερη επίλυση διασυνοριακών προβλημάτων που ανακύπτουν μεταξύ επιχειρήσεων, πολιτών και εθνικών δημόσιων υπηρεσιών.

Πρόσφατα παραδείγματα επιτυχούς επίλυσης προβλημάτων

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Στη χάραξη πολιτικής

Τα τελευταία 50 χρόνια, η ΕΕ έχει αναλάβει εκτεταμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη βελτίωση της κοινωνικής, δημοσιονομικής, περιβαλλοντικής και περιφερειακής πολιτικής.

Μια γρήγορη ματιά στις δραστηριότητες της ΕΕ

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία | Αρχή σελίδας