Juridisk meddelelse | Om EUROPA | Søgning | Kontakt
Vær med til at fejre EU! - Rom-traktaten fylder 50 årSpring bjælke med sprogvalg over (genvejstast=2) 01/02/2008
EUROPA > 50-året > Nyheder og medier > Tema

Bæredygtig udvikling – på vej mod en bedre fremtid

Bæredygtig udvikling – på vej mod en bedre fremtid

30/01/07

Økobyggeri, energibesparelser, ren bytransport og vedvarende energi kommer i fokus, når EU afholder sin første uge for bæredygtig energi fra den 29. januar til den 2. februar med arrangementer i Belgien, Frankrig og Spanien.

I dag er alle enige om, at vi må beskytte miljøet og hurtigt skifte til mere bæredygtige former for økonomisk vækst. Noget af det allervigtigste for EU er at indføre og fremme en udviklingsmodel, der kan mindske fattigdommen og skaderne på miljøet.

Alle borgere kan deltage i EU's uge for bæredygtig udvikling og få svar på deres praktiske spørgsmål, som f.eks.: "Hvilke husholdningsapparater skal vi vælge?" og "Hvordan kan vi sikre den økonomiske vækst og samtidig producere miljøvenlige produkter?". Der vil også blive fokuseret på, hvordan man kan udnytte energien bedre og udvikle vedvarende energiformer som f.eks. biobrændstoffer og vind‑ og solenergi.

Bæredygtig udvikling indtager en central plads i alle EU's politikker, og kampen mod klimaændringerne er et af de varmeste emner i EU lige nu. Som Europa-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, sagde for nylig: "Kampen mod klimaændringerne – både gennem energipolitikken og med foranstaltninger på andre områder – bør fremover være en af EU's allervigtigste opgaver".

Kommissionen ønsker at gøre EU's uge for bæredygtig energi til en årligt tilbagevendende begivenhed, der skal sætte fokus på energispørgsmål over hele EU.

Juridisk meddelelse | Om EUROPA | Søgning | Kontakt | Sidens top