Oikeudellinen huomautus | Tietoa EUROPA-sivustosta | Haku | Yhteydenotot
Eläköön EU! Rooman sopimus 50 vuottaOhita kielivalikko (pikanäppäin=2) 01/02/2008
EUROPA > 50-vuotisjuhla > Uutiset ja tiedotusvälineet > Teema

Kestävä kehitys: kohti parempaa huomista

Kestävä kehitys: kohti parempaa huomista

30/01/07

Ekologinen rakentaminen, energian säästäminen, puhdas kaupunkiliikenne ja uusiutuvat energialähteet ovat huomion keskipisteenä EU:n ensimmäisellä kestävän energian viikolla 29.1.–2.2. Viikon tapahtumia järjestetään Belgiassa, Ranskassa ja Espanjassa.

Ympäristönsuojelu ja talouden kestävä kasvu ovat nykyisin yleisesti tunnustettuja arvoja. Yksi EU:n päätavoitteista on ylläpitää ja edistää taloudellisen kehityksen mallia, joka vähentää köyhyyttä ja ehkäisee ympäristön vahingoittumista.

Kestävän kehityksen viikko on kaikille EU:n kansalaisille suunnattu tapahtuma, jonka tavoitteena on antaa vastauksia käytännönläheisiin kysymyksiin. Ne voivat koskea esimerkiksi kodinkoneiden valintaa tai sitä, miten talouden kasvu ja ympäristöä säästävien tuotteiden valmistaminen sopivat yhteen. Viikon aikana esitellään myös energian tehokasta käyttöä ja uusiutuvien energialähteiden, kuten biopolttoaineiden sekä tuuli- ja aurinkoenergian, kehittämistä.

Kestävä kehitys on keskeinen osa kaikkia EU:n politiikkoja. Unionin tasolla käytävän keskustelun tärkeimpiin aiheisiin kuuluvat mm. energiansaannin varmistaminen ja ilmastonmuutoksen torjunta. Euroopan komission puheenjohtaja José Manuel Barroso totesi äskettäin, että energiapolitiikan ja muiden politiikkojen puitteissa toteutettava ilmastonmuutoksen torjunta on Euroopan unionin tulevaisuuden kannalta ratkaisevan tärkeää.

Komissio aikoo edistää kestävän energian teemaviikon tapahtumien järjestämistä vuosittain eri puolilla Eurooppaa.

Oikeudellinen huomautus | Tietoa EUROPA-sivustosta | Haku | Yhteydenotot | Sivun alkuun