Juridisk meddelelse | Om EUROPA | Søgning | Kontakt
Vær med til at fejre EU! - Rom-traktaten fylder 50 årSpring bjælke med sprogvalg over (genvejstast=2) 01/02/2008
EUROPA > 50-året > Nyheder og medier > Artikel

EU vender tilbage til sit fødested 50 år efter

EU vender tilbage til sit fødested 50 år efter

09/03/07

Arrangementerne i Rom spænder lige fra astronauter og kunst til debatter om morgendagens Europa.

Den 25. marts 1957 mødtes lederne af seks europæiske lande for at undertegne en historisk aftale, som kom til at danne grundlag for det moderne Europa. 50 år efter vil folk fra hele Europa fejre denne milepæl i Rom, hvor EU så dagens lys.

Hovedbegivenheden bliver et ungdomstopmøde, en todages debat mellem unge fra hele Europa. Samtidig vil byens kendteste seværdigheder danne ramme om en række konferencer, debatter og andre arrangementer med deltagelse af ngo'er, lokale myndigheder, politikere og den brede befolkning.

Palazzo Senatorio, hvor Roms borgmester har sit kontor, bliver vært for konferencen "50 years of Europe: Europe year zero?". EU's platform for regionale interesser, Regionsudvalget, holder et særmøde i det fornemme Auditorium Conciliazione. Samtidig udstilles en række europæiske mesterværker, blandt andre Rodins Tænkeren og Tizians Portræt af en mand, i den italienske præsidents embedsbolig, Quirinale.

Ved det måske mest originale arrangement får studerende og forskere fra det ansete universitet La Sapienza lejlighed til at drøfte EU's rumprogram med en række europæiske astronauter, mens andre universiteter åbner dørene og inviterer den brede befolkning til videnskabsnat. Dette arrangement varer til den lyse morgen og afsluttes af en række sportskonkurrencer på det enestående Stadio dei Marmi med sportsfolk fra universiteter i hele Europa.

Find ud af, hvad der ellers sker i marts i EU

Find ud af, hvad der ellers sker i marts rundt om i verden

Juridisk meddelelse | Om EUROPA | Søgning | Kontakt | Sidens top