Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία
Η Ευρώπη γιορτάζει! - 50ή επέτειος της Συνθήκης της ΡώμηςΠαρακάμψτε τη γραμμή επιλογής γλώσσας (πλήκτρο άμεσης πρόσβασης=2) 01/02/2008
EUROPA > 50ή επέτειος > Ειδήσεις και μέσα ενημέρωσης > Άρθρο

Στα 50 της η ΕΕ επιστρέφει στη γενέτειρά της

Στα 50 της η ΕΕ επιστρέφει στη γενέτειρά της

09/03/07

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Ρώμη περιλαμβάνει από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και συζητήσεις για την Ευρώπη του αύριο μέχρι εκδηλώσεις με τη συμμετοχή αστροναυτών.

Στις 25 Μαρτίου 1957 οι ηγέτες έξι ευρωπαϊκών χωρών συναντήθηκαν για να υπογράψουν μια ιστορική συμφωνία που αποτέλεσε το θεμέλιο της σύγχρονης Ευρώπης. Μετά από πενήντα χρόνια, άνθρωποι απ’ όλη την Ευρώπη θα γιορτάσουν αυτή την ημερομηνία-ορόσημο στη Ρώμη, την πόλη όπου είδε το φως η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κυρίαρχο γεγονός θα είναι η διάσκεψη κορυφής νέων, μια διήμερη δημόσια συζήτηση ανάμεσα σε νέους απ’ όλη την Ευρώπη. Παράλληλα, ορισμένα από τα πιο ονομαστά ιστορικά μνημεία της πόλης θα φιλοξενήσουν μια σειρά διασκέψεων, συζητήσεων και άλλων εκδηλώσεων στις οποίες θα συμμετέχουν ΜΚΟ, οι τοπικές αρχές, προσωπικότητες της πολιτικής και το ευρύ κοινό.

Το Palazzo Senatorio, όπου στεγάζεται το γραφείο του δημάρχου της Ρώμης, θα φιλοξενήσει τη διάσκεψη με θέμα “50 χρόνια Ευρώπης: Ευρώπη, έτος μηδέν;”. Η Επιτροπή των Περιφερειών, όργανο που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών περιφερειών, θα συνέλθει σε ειδική σύνοδο στο περίφημο Auditorium Conciliazione. Επίσης, στο ιταλικό προεδρικό μέγαρο Quirinale θα εκτεθούν πολλά ευρωπαϊκά αριστουργήματα, όπως “Ο στοχαστής” του Ροντέν και το “Ritratto dell'uomo dagli occhi grigi” (“Πορτραίτο άνδρα με γκρίζα μάτια”) του Τιτσιάνο.

Η πιο πρωτότυπη ίσως εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο διεθνούς φήμης πανεπιστήμιο της Sapienza, όπου φοιτητές και ερευνητές θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με Ευρωπαίους αστροναύτες για το διαστημικό πρόγραμμα της ΕΕ, ενώ άλλα πανεπιστήμια θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό για την “Ισημερία της γνώσης”. Οι ολονύκτιες αυτές εκδηλώσεις θα κλείσουν με μια σειρά αθλητικών αγώνων στο περίφημο Stadio dei Marmi, με τη συμμετοχή αθλητών από διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Άλλες εκδηλώσεις τον Μάρτιο στην ΕΕ

Άλλες εκδηλώσεις τον Μάρτιο σε όλο τον κόσμο

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία | Αρχή σελίδας