Rättsligt meddelande | Om webbplatsen EUROPA | Sök | Kontakt
EU fyller år! - Romfördraget firar 50-årsjubileumHoppa över språkvalsknapparna (kortkommando=2) 01/02/2008
EUROPA > 50-årsjubileum > Nyheter och medier > Artikel

EU:s 50-årsjubileum firas i USA och runtom i världen

EU:s 50-årsjubileum firas i USA och runtom i världen

02/03/07

EU:s 50-årsjubileum kommer inte bara att firas runtom i Europa, utan också i resten av världen. I USA hålls till exempel en "Europeisk vecka" för att fira ett halvt sekels samarbete mellan EU och USA.

EU har sedan slutet av andra världskriget byggt upp nära och framgångsrika förbindelser med USA. Det transatlantiska samarbetet firas med en “ Europeisk vecka Deutsch (de) English (en) français (fr) ”den 18-31 mars som samordnas av EU:s representationskontor i Washington.

Målet med veckan är att öka förståelsen för den europeiska sammanhållningen och dess fördelar för både EU och USA. Bland evenemangen runtom i USA kan nämnas ett uppförande av Beethovens tredje symfoni Deutsch (de) English (en) français (fr) (Eroica) i New York, en workshop English (en)  om 50-årsjubiléet i Washington DC samt konferenser, däribland en som anordnas av EU Centre of Excellence i Miami English (en) .

En rad evenemang kommer att anordnas även i resten av världen, från Gabon Deutsch (de) English (en) français (fr) och Nicaragua Deutsch (de) English (en) français (fr) till Kazakstan Deutsch (de) English (en) français (fr) . I Brasilien hålls till exempel en veckolång filmfestival Deutsch (de) English (en) français (fr) , och i Indonesien en europeisk matfestival Deutsch (de) English (en) français (fr) .

Läs mer om evenemang i hela världen.

Rättsligt meddelande | Om webbplatsen EUROPA | Sök | Kontakt | Till början