Jogi nyilatkozat | Az EUROPA portálról | Keresés | Kapcsolat
Európa ünnepel - A Római Szerződés 50. évfordulójaA nyelvkiválasztó sáv átugrása (billentyűparancs=2) 01/02/2008
EUROPA > 50. évforduló > Hírek és a média > Cikk

Az EU 50 éve – az egész világ ünnepel

Az EU 50 éve – az egész világ ünnepel

07/03/02

Az Európai Unió közelgő 50. születésnapjáról nemcsak Európa-szerte emlékezünk meg: a világ számos országa ad majd otthont ünnepi rendezvényeknek, így az Amerikai Egyesült Államok is, ahol az Unió és az USA fél évszázadra visszatekintő együttműködése alkalmából különleges „európai hét” várja az érdeklődőket.

A II. világháború óta az Európai Unió különösen szoros és sikeres kapcsolatokat ápol az Egyesült Államokkal. A transzatlanti együttműködés eredményességéről a március 18-a és 31-e között megrendezésre kerülő európai hét elnevezésű eseménysorozat emlékezik meg, melynek rendezvényeit az Európai Bizottság washingtoni küldöttsége hangolja össze.

Az európai hét célja, hogy az amerikai polgárokkal jobban megismertesse az Európai Unió által képviselt egységet, és az amerikaiak és európaiak közötti szoros kapcsolatrendszerből fakadó előnyöket. Az eseménysorozat keretében New Yorkban felcsendül Beethoven harmadik szimfóniája Deutsch (de) English (en) français (fr) (az „Eroica”), Washington szövetségi főváros munkaértekezlet English (en) nek ad otthont, melynek témája az 50. évforduló, Miamiben pedig konferenciát szervez az EU helyi kiválósági központja English (en). A felsoroltakon kívül sok más rendezvény várja az érdeklődőket Amerika-szerte.

Az ünnepségekhez a világ számos országa csatlakozik Gabon Deutsch (de) English (en) français (fr) tól a Nicaraguai Köztársaság Deutsch (de) English (en) français (fr) on át Kazahsztán Deutsch (de) English (en) français (fr) ig. Brazília az évforduló alkalmából filmfesztivál Deutsch (de) English (en) français (fr) t rendez, Indonéziában pedig európai gasztronómiai fesztivál Deutsch (de) English (en) français (fr) várja azokat, akik meg szeretnének ismerkedni kontinensünk ételkülönlegességeivel.

További információkért látogassonel Ünnepségek világszerte című weboldalunkra.

Jogi nyilatkozat | Az EUROPA portálról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére