Jogi nyilatkozat | Az EUROPA portálról | Keresés | Kapcsolat
Európa ünnepel - A Római Szerződés 50. évfordulójaA nyelvkiválasztó sáv átugrása (billentyűparancs=2) 01/02/2008
EUROPA > 50. évforduló > Elért eredményeink

Elért eredményeink

A Római Szerződés 50. évfordulója

A mindennapi élet szintjén

A fél évszázados múltra visszatekintő európai együttműködés számos kézzelfogható eredményt hozott az európai polgárok számára:könnyebben, és a legtöbb tagállam esetében útlevél nélkül közlekedhetünk az Unión belül, és az egységes valuta, az euró révén egyszerűsödtek a tagállamok közötti pénzügyi tranzakciók.Az uniós diákcsereprogramoknak köszönhetően fiatal európaiak millióinak adatott meg a lehetőség, hogy másik tagországban szerezzenek élettapasztalatot és folytassanak tanulmányokat.

Európa legnagyobb sikereinek áttekintése

Regionális szakpolitikai projektek: a holland csatornahálózat fejlesztése

Regionális szinten

Az EU megalakulása óta nagy hangsúlyt fektet a regionális politikára, és sokat tett a hátrányos helyzetű régiók fejlődésének ösztönzése terén. Az elmúlt 50 év folyamán gazdasági és szociális fejlesztést célzó projektek ezreit finanszírozta annak érdekében, hogy elősegítse a szegényebb régiók felzárkózását.

A legérdekesebb projektek bemutatása régiók szerint

Vérvétel

A jogérvényesítés szintjén

Az EU online problémamegoldó szolgáltatást hozott létre annak érdekében, hogy gyors megoldást kínáljon olyan helyzetekben, amikor különböző tagállamok polgárai, üzleti vállalkozásai, illetve nemzeti hatóságai között nehézségek merülnek fel.

Ízelítő a legújabb sikertörténetekből

Megújuló energiaforrások

A döntéshozatal szintjén

Az utóbbi 50 év folyamán az EU számos jogalkotási kezdeményezéssel élt a szociális, költségvetési, környezetvédelmi és regionális szakpolitika fejlesztése érdekében.

Az EU tevékenységeinek tömör áttekintése

 

Jogi nyilatkozat | Az EUROPA portálról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére