Juridische mededeling | Over de EUROPA-website | Zoeken | Contact
Europa viert feest! - 50e verjaardag van het Verdrag van RomeSla taalkeuzebalk over (sneltoets: 2) 01/02/2008
EUROPA > 50e verjaardag > Nieuws en media > Artikel

De wereld viert 50 jaar EU

De wereld viert 50 jaar EU

02/03/07

Binnenkort wordt in heel Europa de vijftigste verjaardag van de EU gevierd. Maar ook elders in de wereld gaat deze gebeurtenis niet ongemerkt voorbij. Zo wordt in de VS een speciale "European Week" georganiseerd ter gelegenheid van een halve eeuw van samenwerking tussen de EU en de VS.

Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft de EU erg nauwe en goede betrekkingen met de VS opgebouwd.Deze trans-Atlantische samenwerking wordt van 18 tot 31 maart gevierd met een " European Week Deutsch (de) English (en) français (fr) ", die door de EU-missie in Washington gecoördineerd wordt.

De European Week moet meer begrip kweken voor de Europese eenwording en voor de voordelen daarvan, zowel voor de EU als voor de VS.In het hele land vinden er evenementen plaats, waaronder een uitvoering van de derde symfonie van Beethoven ("Eroica") in New York, een workshop English (en) over de 50ste verjaardag in Washington DC en allerlei conferenties, waaronder een van het EU Centre of Excellence in Miami English (en) .

Ook elders in de wereld zijn er allerlei evenementen, zoals in Gabon Deutsch (de) English (en) français (fr) , Nicaragua Deutsch (de) English (en) français (fr) en Kazachstan Deutsch (de) English (en) français (fr) .In Brazilië wordt een filmfestival Deutsch (de) English (en) français (fr) van een week gehouden en in Indonesië is er een " Europees eetfestijn Deutsch (de) English (en) français (fr) ".

Meer over de Wereldwijde festiviteiten

Juridische mededeling | Over de EUROPA-website | Zoeken | Contact | Naar boven