Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία
Η Ευρώπη γιορτάζει! - 50ή επέτειος της Συνθήκης της ΡώμηςΠαρακάμψτε τη γραμμή επιλογής γλώσσας (πλήκτρο άμεσης πρόσβασης=2) 01/02/2008
EUROPA > 50ή επέτειος > Ειδήσεις και μέσα ενημέρωσης > Θέμα

50 χρόνια αγώνας κατά της ανεργίας και των διακρίσεων

50 χρόνια αγώνας κατά της ανεργίας και των διακρίσεων
Αυτά που ακούτε από τρίτους δημιουργούν τις προκαταλήψεις σας – μια εκστρατεία της ΕΕ κατά των διακρίσεων.

22/06/07

Πενήντα χρόνια τώρα το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο βελτιώνει τις ευκαιρίες απασχόλησης.

Χρηματοδοτώντας δραστηριότητες επιμόρφωσης και καταπολέμησης των διακρίσεων, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ΤαμείοDeutschEnglishfrançais (ΕΚΤ) συμβάλλει στη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών διαφορών μεταξύ των χωρών της ΕΕ, με επίκεντρο κυρίως τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης. Αποστολή του είναι να βοηθά τις πλέον ευάλωτες ομάδες στην αγορά εργασίας – εργαζόμενους μεγάλης ηλικίας, γυναίκες, πρόσωπα με αναπηρία, νέους και εθνοτικές μειονότητες – να βρουν εργασία.

Τα προγράμματα του ΕΚΤDeutschEnglishfrançais καλύπτουν ευρύ φάσμα θεμάτων, από τη δημιουργία κέντρων κατάρτισης στην Ιρλανδία για νέους που δεν έχουν ολοκληρώσει τη σχολική τους εκπαίδευση έως την ανάληψη δράσης στην Ισπανία για να βοηθηθούν άτομα από την κοινότητα των Ρομ να βελτιώσουν τα εργασιακά τους προσόντα. Ένα πρόγραμμα στην ΑυστρίαDeutschEnglishfrançais συμβάλλει στην επανένταξη πρώην φυλακισμένων στην κοινωνία: "Οι άνδρες και οι γυναίκες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιμόρφωσης έχουν ο καθένας τη δική του ιστορία. Πολλοί αντιμετωπίζουν προσωπικά προβλήματα, όπως εξάρτηση από τα ναρκωτικά, χρέη, αλκοολισμό και διαθέτουν ελάχιστα προσόντα", δήλωσε ο κ. Χάνσερ-Μαντλ, υπεύθυνος του προγράμματος.

Με εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη την Ευρώπη επιδιώκεται η συνειδητοποίηση των ευκαιριών που προσφέρει το ΕΚΤ. Στις 28-29 Ιουνίου θα αρχίσουν στο Πότσνταμ της Γερμανίας μία διάσκεψη και μια περιοδεύουσα έκθεση φωτογραφίας Deutsch (de) English (en) . Αντικείμενο των εκδηλώσεων θα είναι τα μέχρι σήμερα επιτεύγματα του ταμείου και η παρουσίαση των μελλοντικών προγραμμάτων για το διάστημα 2007-13DeutschEnglishfrançais . Το φθινόπωρο η έκθεση θα μεταφερθεί στις Βρυξέλλες, τη Μάλτα, το ΗΒ και την Πορτογαλία.

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία | Αρχή σελίδας