Juridisk meddelelse | Om EUROPA | Søgning | Kontakt
Vær med til at fejre EU! - Rom-traktaten fylder 50 årSpring bjælke med sprogvalg over (genvejstast=2) 01/02/2008
EUROPA > 50-året > Nyheder og medier > Artikel

Hele verden fejrer, at EU fylder 50

Hele verden fejrer, at EU fylder 50

02/03/07

EU er ved at gøre klar til at markere sin 50-årsdag rundt om i Europa, men i samme anledning bliver der arrangementer andre steder på kloden, blandt andet i USA, hvor man med en særlig Europæisk Uge vil fejre et halvt århundredes samarbejde mellem EU og USA.

Efter anden verdenskrig er det lykkedes EU at opbygge et særligt tæt og frugtbart forhold til USA. Dette transatlantiske samarbejde fejres med en Europæisk Uge Deutsch (de) English (en) français (fr) fra den 18.-31. marts, der er organiseret af EU's repræsentation i Washington.

Målet med denne uge er at fremme forståelsen for den europæiske enhed og dens fordele for både EU og amerikanerne. Blandt arrangementerne rundt om i landet kan nævnes en opførelse af Beethovens tredje symfoni Deutsch (de) English (en) français (fr) (Eroica) i New York, en workshop English (en) om 50-året i Washington DC og forskellige konferencer, herunder én organiseret af EU Centre of Excellence i Miami English (en) .

Der bliver afholdt en lang række forskellige arrangementer andre steder i verden, lige fra Gabon Deutsch (de) English (en) français (fr) og Nicaragua Deutsch (de) English (en) français (fr) til Kasakhstan Deutsch (de) English (en) français (fr) . I Brasilien bliver der f.eks. en ugelang filmfestival Deutsch (de) English (en) français (fr) og i Indonesien en europæisk madfestival Deutsch (de) English (en) français (fr) .

Mere om begivenheder rundt om i verden.

Juridisk meddelelse | Om EUROPA | Søgning | Kontakt | Sidens top