Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία
Η Ευρώπη γιορτάζει! - 50ή επέτειος της Συνθήκης της ΡώμηςΠαρακάμψτε τη γραμμή επιλογής γλώσσας (πλήκτρο άμεσης πρόσβασης=2) 01/02/2008
EUROPA > 50ή επέτειος > Ειδήσεις και μέσα ενημέρωσης > Άρθρο

Η ΕΕ γίνεται 50 ετών – εορτασμοί σε όλο τον κόσμο

Η ΕΕ γίνεται 50 ετών – εορτασμοί σε όλο τον κόσμο

02/03/07

Οι εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο με την ευκαιρία της 50ης επετείου της ΕΕ θα επεκταθούν και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου κατά την "Ευρωπαϊκή εβδομάδα" που θα διοργανωθεί εκεί θα εορταστούν παράλληλα και τα 50 χρόνια της συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ.  

Από τη λήξη του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου και μετά, η ΕΕ διατηρεί ιδιαίτερα στενές και καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ. Η διατλαντική αυτή συνεργασία θα εορταστεί με μια “ Ευρωπαϊκή εβδομάδα Deutsch (de) English (en) français (fr) ”, που θα διοργανωθεί το διάστημα 18 έως 31 Μαρτίου από την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ουάσινγκτον.

Στόχος της εβδομάδας αυτής είναι να γίνει ευρύτερα κατανοητή η ευρωπαϊκή ενότητα και τα οφέλη που προκύπτουν για την ΕΕ αλλά και για τις ΗΠΑ από μία τέτοια συνεργασία. Στις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν σε όλα τα σημεία των ΗΠΑ περιλαμβάνονται συναυλία με την τρίτη συμφωνία του Μπετόβεν Deutsch (de) English (en) français (fr) (“Ηρωική”) στη Νέα Υόρκη, παρουσιάσεις και εργαστήριο English (en) για την 50η επέτειο στην Ουάσινγκτον DC και διαλέξεις όπως αυτή που διοργανώνει το Κέντρο αριστείας της ΕΕ στο Μαϊάμι English (en) .

Παράλληλα, εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλα μέρη του κόσμου, από την Γκαμπόν Deutsch (de) English (en) français (fr) και τη Νικαράγουα Deutsch (de) English (en) français (fr) μέχρι το Καζακστάν Deutsch (de) English (en) français (fr) . Για παράδειγμα, στη Βραζιλία θα πραγματοποιηθεί ένα φεστιβάλ κινηματογράφου Deutsch (de) English (en) français (fr) διάρκειας μιας εβδομάδας, και στην Ινδονησία ένα ‘ φεστιβάλ ευρωπαϊκής γαστρονομίας Deutsch (de) English (en) français (fr) ’.

Για περισσότερες πληροφορίες: Εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία | Αρχή σελίδας