Juridisk meddelelse | Om EUROPA | Søgning | Kontakt
Vær med til at fejre EU! - Rom-traktaten fylder 50 årSpring bjælke med sprogvalg over (genvejstast=2) 01/02/2008
EUROPA > 50-året > Nyheder og medier > Artikel

EU fylder 50 – Berlin lægger op til fest

EU fylder 50 – Berlin lægger op til fest

01/03/07

Vil du være med til at fejre 50-året for EU med en kæmpe fødselsdagsfest? Så er Berlin stedet. Den 25. marts inviterer EU sammen med den tyske regering til en række store arrangementer i den tyske hovedstad, der skal samle folk for at fejre et halvt århundrede med europæisk integration.

Når EU's ledere samles til et uformelt topmøde i anledning af EU's 50-årsdag, bliver både berlinere og byens gæster inviteret til at deltage i en kæmpe "Europafestival" med arrangementer over hele byen.

Festlighederne begynder allerede om aftenen den 24. marts med en særlig "skønhedens nat". Berlins museer vil være åbne til kl. 2 om natten og give de besøgende lejlighed til at genopdage Europas æstetiske historie gennem en række udvalgte europæiske kunstværker. Samme aften vil der være koncerter med 27 musikgrupper – en fra hvert EU-land – i 27 af byens barer og klubber.

Søndag den 25. marts bliver der afholdt en stor friluftskoncert Deutsch  omkring Brandenburger Tor. Blandt de mange optrædende vil være den italienske rocksanger Gianna Nannini, berlinerbandet MIA og danske Outlandish. Uden for scenen vil der være underholdning af gadeperformere og teatergrupper fra hele Europa. Der vil også være informationsstande, hvor man kan lære mere om EU.

Samme dag giver Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, Kommissionens formand, José Manuel Barroso, og Europa-Parlamentets formand, Hans-Gert Pöttering, startskuddet til en informationsturné, der vil gøre holdt i over 50 byer rundt om i Tyskland.

Find ud af, hvad der ellers sker i marts i EU

Find ud af, hvad der ellers sker i marts rundt om i verden

Juridisk meddelelse | Om EUROPA | Søgning | Kontakt | Sidens top