Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία
Η Ευρώπη γιορτάζει! - 50ή επέτειος της Συνθήκης της ΡώμηςΠαρακάμψτε τη γραμμή επιλογής γλώσσας (πλήκτρο άμεσης πρόσβασης=2) 01/02/2008
EUROPA > 50ή επέτειος > Ειδήσεις και μέσα ενημέρωσης > Άρθρο

Η ευρωπαϊκή τέχνη δεν έχει σύνορα

Η ευρωπαϊκή τέχνη δεν έχει σύνορα
Secret: Tο φαντασμαγορικό τσίρκο του Johann Le Guillerm © φωτογραφία Cibille Barre

09/11/07

Το φεστιβάλ "Ευρωπάλια" αποτελεί ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός. Επί ένα ολόκληρο τετράμηνο θα παρουσιάζει σημαντικά έργα απ' όλη την Ευρώπη στο χώρο της τέχνης, της μουσικής, του θεάτρου και του χορού.

Από τον Οκτώβριο έως το Μάρτιο, το Βέλγιο φιλοξενεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού της Γηραιάς Ηπείρου. Οι 250 εκδηλώσεις του  21ου φεστιβάλ των ΕυρωπαλίωνEnglish français Nederlands, όπου λαμβάνει μέρος πληθώρα καλλιτεχνών, θα μας δώσουν την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τα κοινά πολιτιστικά χαρακτηριστικά, αλλά και τη μοναδικότητα κάθε ευρωπαϊκής χώρας.

Το φεστιβάλ, που κάθε δύο χρόνια είναι αφιερωμένο στον πολιτιστικό πλούτο μιας ευρωπαϊκής χώρας, φέτος γιορτάζει την πεντηκοστή επέτειο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φιλοδοξεί να αναδείξει τις κοινές ρίζες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Κεντρική θέση στο φεστιβάλ κατέχει η έκθεση που φιλοξενείται στο Κέντρο Καλών Τεχνών των Βρυξελλών, με τίτλο Το Μεγάλο Εργαστήρι: καλλιτεχνικά μονοπάτια στην Ευρώπη από τον 5ο έως τον 18ο αιώναEnglish français Nederlands. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στην ιστορία διευρωπαϊκή έκθεση, με 350 αριστουργήματα από 150 μουσεία. Η έκθεση παρουσιάζει τα καλλιτεχνικά ρεύματα και τις επιρροές μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στο χώρο των καλών τεχνών από τα τέλη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μέχρι τη γαλλική επανάσταση και περιλαμβάνει αριστουργήματα ζωγράφων όπως ο Ντα Βίντσι, ο Ντύρερ, ο Βαν Έικ, ο Ρούμπενς, ο Βελάσκουεθ και ο Πουσέν.

Άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις είναι η έκθεση νέων καλλιτεχνών "Agorafolly" English français Nederlands, η έκθεση "Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη" English français Nederlands, που περιγράφει τα ταξίδια στην ιταλική πρωτεύουσα διάσημων ζωγράφων, φιλοσόφων και συγγραφέων (όπως ο Γκαίτε και ο Μπαλζάκ), καθώς και η έκθεση κοσμημάτων "Αστραφτερή Ευρώπη" English français Nederlands.

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία | Αρχή σελίδας