Έχετε ταλέντο στο σχέδιο; Θα θέλατε να γίνετε γλωσσολόγος; Ή μήπως σας τραβάει ιδιαίτερα η φωτογραφία; Τι περιμένετε λοιπόν για να λάβετε μέρος στους διαγωνισμούς που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για σας τους νέους;
Έτσι θα μπορέσετε κι εσείς να προσθέσετε το λιθαράκι σας σε επίκαιρα θέματα, όπως η υγιεινή διατροφή, η εκμάθηση γλωσσών, η κατάργηση των στερεοτύπων ή η διάσωση του πλανήτη μας . Η Ένωση θα σας ανταμείψει, προσφέροντάς σας πλούσια βραβεία, όπως ψηφιακές κάμερες, ομαδικές προσκλήσεις στις Βρυξέλλες και χρηματικά έπαθλα μέχρι 3.000 ευρώ.
Η νέα ιστοσελίδα της ΕΕ βραβεία και διαγωνισμοί προτείνει σε μικρούς και μεγάλους μεγάλη ποικιλία διαγωνισμών. Για να κερδίσετε, θα πρέπει βέβαια να λάβετε μέρος!
Ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός φωτογραφίας υπέρ της διαφορετικότητας αναζητά φωτογραφίες για να τις χρησιμοποιήσει στην εκστρατεία κατά των διακρίσεων. Αν ανακηρυχθείτε νικητής, το έργο σας θα αποτυπωθεί σε αφίσες και διαφημιστικά έντυπα σε ολόκληρη την Ευρώπη και θα κερδίσετε βραβεία αξίας μέχρι 3.000 ευρώ. Επιπλέον, θα γίνετε πολύ δημοφιλής στο σχολείο σας, αφού η ΕΕ θα προσφέρει επίσης 3.000 ευρώ στο σχολείο ή το κολέγιο του πρώτου νικητή.
Για όσους κατέχουν καλά τα μυστικά της μαγειρικής, ενδιαφέρον έχει ο διαγωνισμός αφίσας που έχει ανακηρύξει ο δικτυακός τόπος MiniChefs
. Οι αφίσες που θα βραβευθούν θα αναρτηθούν στην έκθεση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα υγιεινής διατροφής στις 8 Νοεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία 4.000 περίπου σεφ θα στήσουν την κουζίνα τους στα σχολεία και θα καλέσουν τα παιδιά σε μαθήματα μαγειρικής.
Αν πάλι ενδιαφέρεστε ιδιαίτερα για το περιβάλλον, μπορείτε να συμβάλετε στην ιστοσελίδα ManagEnergy με ζωγραφιές ή φωτογραφίες για τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μπορείτε, π.χ., να διαλέξετε για θέμα τα μεταφορικά μέσα που επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον ή τα κτίρια του μέλλοντος που θα εξοικονομούν ενέργεια.
Τέλος, αν είστε εκκολαπτόμενος γλωσσολόγος, μη χάσετε τον διαγωνισμό Juvenes Translatores . Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από τους δεκαεπτάχρους νέους και νέες να μεταφράσουν ένα σύντομο κείμενο. Οι νικητές θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες και θα λάβουν πιστοποιητικό γλωσσικής αριστείας από τα χέρια του Επίτροπου πολυγλωσσίας, Λεονάρντ Όρμπαν.
Ιστοσελίδα βραβείων και διαγωνισμών