Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία
Η Ευρώπη γιορτάζει! - 50ή επέτειος της Συνθήκης της ΡώμηςΠαρακάμψτε τη γραμμή επιλογής γλώσσας (πλήκτρο άμεσης πρόσβασης=2) 01/02/2008
EUROPA > 50ή επέτειος > Ειδήσεις και μέσα ενημέρωσης > Άρθρο

Γεύση Ευρώπης σε όλο τον κόσμο

Γεύση Ευρώπης σε όλο τον κόσμο

04/05/07

Μέσα από γαστρονομικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις έργων τέχνης και τηλεοπτικά προγράμματα, όλος ο κόσμος γιορτάζει την ημέρα της Ευρώπης παράλληλα με τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμπληρώνονται φέτος.

Στις 9 Μαΐου - ημέρα της Ευρώπης - διάφορες γαστρονομικές, θεατρικές και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον κόσμο για τον εορτασμό της 50ης επετείου της ΕΕ. Στην Ινδονησία, σε 28 από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Τζακάρτας θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ ευρωπαϊκής γαστρονομίας “Γεύση Ευρώπης” English (en)   . Στο μενού θα παρελάσει όλη η πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Ευρώπης, από το ουγγρικό γκούλας ως τα ιταλικά τορτελίνι, που αντικατοπτρίζει και την μεγάλη και πολυποίκιλη πολιτιστική της παράδοση. Στο Μπαγκλαντές, νέοι ασκούμενοι σεφ θα λάβουν μέρος σε διαγωνισμό κουζίνας φούζιον Deutsch (de) English (en) français (fr) , επιχειρώντας να συνδυάσουν τις κουζίνες Ευρώπης και Μπαγκλαντές και να δημιουργήσουν μία σειρά από νέα πιάτα. 

Η εταιρική σχέση ΕΕ-Κίνας, το “Ευρωπαϊκό πνεύμα” και οι ευρωπαϊκοί πολιτισμοί και γλώσσες είναι ορισμένα από τα θέματα μιας έκθεσης Deutsch (de) English (en) français (fr) που θα εγκαινιαστεί στις 9 Μαΐου και θα περιοδεύσει σε διάφορες πόλεις της Κίνας. Την ίδια ημέρα, με την ευκαιρία του εορτασμού των 40 χρόνων φιλίας ΕΕ-Καμερούν English (en) français (fr) , περίπου 35 τηλεοπτικοί σταθμοί της Αφρικής θα μεταδώσουν ειδικό πρόγραμμα αφιερωμένο στα αναπτυξιακά προγράμματα που χρηματοδοτεί η ΕΕ.

Το Μαλάουι γιορτάζει επίσης τη χρονιά αυτή τα 30 χρόνια φιλίας με την ΕΕ. Οι πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις που συνδέουν την Ένωση με τη χώρα αυτή θα είναι το θέμα διαγωνισμού ζωγραφικής English (en) που διοργανώνεται για τους μαθητές. Τα ζωγραφικά έργα που θα ξεχωρίσουν θα τυπωθούν ως γραμματόσημα.

Ένα νέο γραμματόσημο Deutsch (de) English (en) français (fr) που έχει σχεδιαστεί από παιδιά με την ευκαιρία της 50ής επετείου της ΕΕ, θα παρουσιαστεί επίσης στις 9 Μαΐου στην Τανζανία. Την ίδια ημέρα, θεατρική ομάδα Deutsch (de) English (en) français (fr) θα παρουσιάσει τους μύθους και τα όνειρα που έχουν πλάσει οι νέοι της Τανζανίας για την Ευρώπη, σε ένα θεατρικό έργο σε γλώσσα ‘Swanglish’, ένα μίγμα αγγλικών και σουαχίλι, πολύ δημοφιλές στη χώρα.

Στην Ιαπωνία, η ημέρα της Ευρώπης θα εορταστεί με επισκέψεις σε 50 σχολεία Deutsch (de) English (en) français (fr) στο Τόκιο και στα περίχωρα, από πρέσβεις και διπλωμάτες των Ευρωπαϊκών χωρών, όπου θα συζητηθούν ευρωπαϊκά θέματα με τους μαθητές.

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία | Αρχή σελίδας