Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία
Η Ευρώπη γιορτάζει! - 50ή επέτειος της Συνθήκης της ΡώμηςΠαρακάμψτε τη γραμμή επιλογής γλώσσας (πλήκτρο άμεσης πρόσβασης=2) 01/02/2008
EUROPA > 50ή επέτειος > Ειδήσεις και μέσα ενημέρωσης > Άρθρο

Πανηγυρική επέτειος της ΕΕ: εκδηλώσεις για όλα τα γούστα!

Πανηγυρική επέτειος της ΕΕ: εκδηλώσεις για όλα τα γούστα!
Ηνωμένο Βασίλειο: Tara McKeown, νικήτρια του σχολικού διαγωνισμού για την καλύτερη καρτ-ποστάλ

13/04/07

Η ΕΕ έδωσε την ευκαιρία στους Ευρωπαίους να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να εκφραστούν δημιουργικά. Οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στα τέσσερα άκρα της Ευρώπης ήταν εξαιρετικά ποικίλες. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις δραστηριότητες δενδροφύτευσης, τις βόλτες με ρόλερς και τους πολυάριθμους καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς.

Εκτός από το πλήθος διαλέξεων, συναυλιών και εκθέσεων για μικρούς και μεγάλους, κάθε χώρα της ΕΕ γιόρτασε την επέτειο με τον δικό της τρόπο.

Όποιος είχε την τύχη να βρεθεί στο Παρίσι στις 25 Μαρτίου, σίγουρα θα είδε την ευρωπαϊκή παρέλαση ρόλερς κατά την οποία 2000 τουλάχιστον άτομα, ντυμένα με ρούχα, εσάρπες και καπέλα στα χρώματα της Ευρώπης, διέσχισαν με ρόλερς το Παρίσι, περνώντας από όλα τα μνημεία της πόλης που συνδέονται συμβολικά με την Ευρώπη

Στη Βαλέτα English (en) Malti (mt) , φυτεύτηκαν 27 δένδρα, που αντιπροσωπεύουν τις 27 χώρες της ΕΕ και συμβολίζουν τις κοινές ευρωπαϊκές μας ρίζες. Την ίδια στιγμή η Ρουμανία English (en) română (ro) γιόρτασε τα πενηντάχρονα της Ευρώπης φυτεύοντας πενήντα νέα δένδρα που θα διακοσμήσουν πολλά πάρκα της χώρας.  

Η σλοβακική κυβέρνηση γιόρτασε τις πιο πρόσφατες διευρύνσεις της ΕΕ φυτεύοντας εντυπωσιακές αλέες με δένδρα English (en) slovenčina (sk) σε ολόκληρη τη Σλοβακία, που συμβολίζουν τις δώδεκα χώρες που προσχώρησαν στην ΕΕ το 2004 and 2007. Από τον Απρίλιο θα ξεκινήσει μια εκστρατεία δενδροφύτευσης στην οποία θα συμμετάσχουν εθελοντές από όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Εσθονίας και της Λετονίας. Οι κυριότερες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στις 9 Mαΐου, ημέρα της Ευρώπης.

Η Ευρώπη βρίθει επίσης νεαρών εκκολαπτόμενων καλλιτεχνών παντός είδους! Ιρλανδοί μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης άφησαν τη φαντασία τους να καλπάσει γράφοντας έκθεση με θέμα ένα απογευματινό τσάι με προσκεκλημένο τον Ρομπέρ Σουμάν, έναν από τους ιδρυτές των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, δηλαδή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φινλανδοί μαθητές English (en) suomi (fi) svenska (sv) θα δημοσιεύσουν τα έργα ζωγραφικής τους με τίτλο "Όλοι μαζί από το 1957" σε ένα τόμο που θα περιέχει επίσης πολιτικά δοκίμια ευρωβουλευτών. Ούγγροι σπουδαστές Καλών Τεχνών εκθέτουν από τον Μάρτιο τις όμορφες αφίσες που φιλοτέχνησαν στις πόλεις Békéscsaba και Keszthely. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μαθητές σχολείων συμμετείχαν σε διαγωνισμό για τις καλύτερες κάρτες γενεθλίων στην Ουαλία, καρτ-ποστάλ στη Βόρεια Ιρλανδία και αφίσες English (en) στη Σκωτία.

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία | Αρχή σελίδας