Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία
Η Ευρώπη γιορτάζει! - 50ή επέτειος της Συνθήκης της ΡώμηςΠαρακάμψτε τη γραμμή επιλογής γλώσσας (πλήκτρο άμεσης πρόσβασης=2) 01/02/2008
EUROPA > 50ή επέτειος > Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο
Σε πανευρωπαϊκό επίπεδοΣε χώρες της ΕΕΣε όλο τον κόσμοΠρόγραμμα εκδηλώσεωνΕίδη εκδηλώσεων

Τα κοινοβούλια γιορτάζουν την 50ή επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης

Συνέδριο
Ημερομηνίες: 22/03/07 > 23/03/07
Τόπος: Φλωρεντία και Ρώμη
Χώρα: Ιταλία
Συμμετέχοντες: Οι πρόεδροι των κοινοβουλίων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κοινοβουλίων των υποψηφίων χωρών, καθώς και ένα μέλος από κάθε κοινοβούλιο που ασκεί θεσμικά καθήκοντα όσον αφορά τις υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προσκεκλημένοι θα είναι επίσης οι πρόεδροι των λοιπών ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.
Διοργανωτής: Ιταλικό Κοινοβούλιο (Γερουσία και Κάτω Βουλή)
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.parlamento.it/
Τα κοινοβούλια γιορτάζουν την 50ή επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης

Οι πρόεδροι της Γερουσίας και της Κάτω Βουλής, κ.κ. Φράνκο Μαρίνι και Φάουστο Μπερτινότι, προσκάλεσαν τους ομολόγους τους – προέδρους των κοινοβουλίων των χωρών της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κοινοβουλίων των υποψηφίων χωρών – στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Φλωρεντία και τη Ρώμη στις 22 και 23 Μαρτίου 2007, αντίστοιχα.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να διενεργηθεί συζήτηση μεταξύ των κοινοβουλίων της ΕΕ σχετικά με τους πιθανούς τρόπους προώθησης της διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 21 Μαρτίου με εναρκτήρια συναυλία που θα διοργανώσει το δημοτικό συμβούλιο της Φλωρεντίας στο Δημοτικό Θέατρο, και θα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • σεμινάριο – με θέμα "Τι λείπει από την Ευρώπη;" – που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών της Φλωρεντίας. Κατά το σεμινάριο θα εξεταστούν πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά θέματα.
  • Εορταστική τελετή  - με θέμα "“Η πολιτική Ευρώπη και ο ρόλος της στον κόσμο"- που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη, στην αίθουσα της ολομέλειας της Γερουσίας, στις 23 Μαρτίου με τη συμμετοχή κορυφαίων προσωπικοτήτων της Ευρώπης.

Στο τέλος της τελετής όλοι οι συμμετέχοντες θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας στο Κουιρινάλε, όπου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση των κορυφαίων έργων τέχνης της Ευρώπης και να παραστούν στην τελετή των εγκαινίων.

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία | Αρχή σελίδας