Aviz juridic | Despre EUROPA | Căutare | Contact
Europa în sărbătoare - Cea de-a 50-a aniversare a Tratatului de la RomaSkip language selection bar (shortcut key=2) 01/02/2008
EUROPA > A 50-a aniversare > În Europa
În EuropaÎn ţările UEÎn lumeCalendarTipuri de manifestări

Celebrare interparlamentară a celei de-a 50–a aniversări a Tratatelor de la Roma

Conferinţă
Perioada: 22/03/07 > 23/03/07
Locul: Florenţa şi Roma
Ţara: Italia
Participanţi: Preşedinţii parlamentelor din statele membre ale Uniunii Europene, Parlamentului European şi parlamentelor din ţările candidate, împreună cu câte un membru din fiecare parlament, care deţine o responsabilitate instituţională în ceea ce priveşte afacerile Uniunii Europene. Printre invitaţi se numără, de asemenea, preşedinţii celorlalte instituţii europene.
Organizator: Parlamentul italian (Senatul şi Camera Deputaţilor)
Informaţii suplimentare: http://www.parlamento.it/
Celebrare interparlamentară  a celei de-a 50–a aniversări a Tratatelor de la Roma

Preşedintele Senatului, dl Franco Marini, şi Preşedintele Camerei Deputaţilor, dl Fausto Bertinotti, au invitat preşedinţii parlamentelor ţărilor membre ale Uniunii Europene, Parlamentului European şi parlamentelor ţărilor candidate să ia parte la o serie de manifestări care vor avea loc la Florenţa şi Roma în perioada 22-23 martie 2007.

Scopul acestei iniţiative este de a reuni parlamentele Uniunii Europene într-o dezbatere comună privind modalităţile de continuare a procesului de integrare europeană. Iniţiativa, precedată de un concert organizat de Primăria Florenţei la Teatrul Municipal pe 21 martie, prevede:

  • un seminar intitulat "Ce îi lipseşte Europei?", care va avea loc la data de 22 martie la Institutul Universitar European din Florenţa. Seminarul se va desfăşura în trei sesiuni:  politică, economie şi afaceri sociale.
  • o ceremonie aniversară intitulată "Europa politică şi rolul său în lume", care va avea loc la Roma, în Sala mare a Senatului, la data de 23 martie, cu participarea unor distinse personalităţi europene.

La încheierea ceremoniei, toţi participanţii vor fi primiţi de preşedintele Republicii Italiene la Quirinale, unde vor avea ocazia de a asista la inaugurarea oficială a expoziţiei Capodopere europene şi de a vizita expoziţia, în cadrul căreia vor putea fi admirate opere din întreaga Uniune Europeană.

Aviz juridic | Despre EUROPA | Căutare | Contact | Începutul paginii