Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία
Η Ευρώπη γιορτάζει! - 50ή επέτειος της Συνθήκης της ΡώμηςΠαρακάμψτε τη γραμμή επιλογής γλώσσας (πλήκτρο άμεσης πρόσβασης=2) 01/02/2008
EUROPA > 50ή επέτειος > Ειδήσεις και μέσα ενημέρωσης > Άρθρο

Λεονάρντο ντα Βίντσι – μία ευρωπαϊκή μεγαλοφυΐα

Λεονάρντο ντα Βίντσι – μία ευρωπαϊκή μεγαλοφυΐα
Ο Βιτρουβιανός άνθρωπος, που απεικονίζει τις αναλογίες του ανθρώπινου σώματος.

28/09/07

Ανοίγει στις Βρυξέλλες η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έκθεση για τον ντα Βίντσι.

Ζωγράφος, γλύπτης, μηχανικός, μουσικός, αρχιτέκτων, εφευρέτης και φιλόσοφος, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι English (1452 – 1519) είναι αναμφίβολα, η πλέον πολυτάλαντη από όλες τις φυσιογνωμίες που άνθισαν στην Ευρώπη. Με την έκθεση που διοργανώνεται στο πλαίσιο των εορτασμών για την 50ή επέτειο της ΕΕ, τιμάται η μοναδική αυτή ευρωπαϊκή προσωπικότητα, μία από τις γνωστότερες μεγαλοφυΐες όλων των εποχών.

Η έκθεση που διοργανώνεται σε χώρο 3000 τετραγωνικών μέτρων, στην Βασιλική του Κόκελμπεργκ των Βρυξελλών – την πέμπτη μεγαλύτερη εκκλησία στον κόσμο - και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαρτίου 2008, παρουσιάζει αυθεντικά έργα ζωγραφικής, σχέδια, χειρόγραφα, μοντέλα και δημιουργίες - αποτελέσματα ερευνών σε όλους τους τομείς της επιστημονικής γνώσης.

Εκτός από τον πίνακα "Μαρία Μαγδαληνή", που παρουσιάζεται για πρώτη φορά δημοσίως, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν και ορισμένες από τα σημαντικότερες εφευρέσεις του, όπως, το πρώτο αεροπλάνο, την τροχήλατη γέφυρα και τον έλικα ελικοπτέρου. Ακολουθώντας τα δημιουργικά μονοπάτια  του ντα Βίντσι, θα γνωρίσουν τη ζωή του σπάνιου αυτού ανθρώπου, από την παιδική του ηλικία και την εκπαίδευσή του μέχρι τα τελευταία χρόνια που έζησε εργαζόμενος στη κοιλάδα του Λίγηρα υπό την προστασία του βασιλιά Φραγκίσκου του Α΄ της Γαλλίας.

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία | Αρχή σελίδας