Juridisk meddelelse | Om EUROPA | Søgning | Kontakt
Vær med til at fejre EU! - Rom-traktaten fylder 50 årSpring bjælke med sprogvalg over (genvejstast=2) 01/02/2008
EUROPA > 50-året > På tværs af EU
På tværs af EUI EU-landeneRundt om i verdenKalenderType begivenhed

50 år sammen i mangfoldighed

EU's 50-årsdag skal ud til skolerne

Unge
Datoer: 03/09/07 > 31/12/07
Land: Alle EU-lande
Arrangør: Europæisk Skolenet og Europamuseet
Læs mere: http://www.50years.eun.org/
50 år sammen i mangfoldighed

Europæisk Skolenet og Europamuseet indbyder grupper af elever og studerende i alderen 14 til 20 år til at deltage i en konkurrence. Dermed vil de få erfaring med teamwork og lejlighed til at udtrykke deres idéer og tanker om de kommende 50 års udvikling i EU – set i lyset af de resultater, vi har opnået siden 1957!

Hensigten med konkurrencen er at styrke skolernes undervisning i europæisk medborgerskab i det år, hvor EU fejrer sin 50-årsdag.

Konkurrencen henvender sig til grupper af studerende og elever på skoler eller organisationer i EU's 27 medlemslande, som organiserer fritidsundervisning og -aktiviteter. Eleverne opfordres til at indsende bidrag, som er resultat af en klasseaktivitet af tværfaglig karakter (der skal indgå flere forskellige skolefag i arbejdet). Hver gruppe skal have tilknyttet to lærere som koordinatorer.

Konkurrencens tema er "50 år sammen i mangfoldighed". Bidragene skal bestå af et essay og en visuel præsentation. Essayet skal give svar på spørgsmålene: "Hvad mener du er de største udfordringer, som EU vil komme til at stå over for de næste 50 år? Hvordan skal EU klare disse udfordringer?" Den visuelle præsentation skal sætte fokus på emnet "Europa i vor dagligdag".

Konkurrencens hovedpræmie er en rejse til Bruxelles i marts 2008 med besøg på Europamuseet. Der bliver 27 vindende grupper, en fra hvert EU-land. Hver af de vindende grupper vil blive ledsaget af to koordinerende lærere.

Juridisk meddelelse | Om EUROPA | Søgning | Kontakt | Sidens top