Oikeudellinen huomautus | Tietoa EUROPA-sivustosta | Haku | Yhteydenotot
Eläköön EU! Rooman sopimus 50 vuottaOhita kielivalikko (pikanäppäin=2) 01/02/2008
EUROPA > 50-vuotisjuhla > Uutiset ja tiedotusvälineet > Artikkeli

Eurooppa-päivänä tapahtui maalla, merellä ja ilmassa

Eurooppa-päivänä tapahtui maalla, merellä ja ilmassa
Iloisia junamatkalaisia pääteasemalla Dublinissa.

15/05/07

Eurooppa-päivänä 9.5. EU:n viestiä vietiin mitä moninaisimmin keinoin: junalla, bussilla, veneellä, laskuvarjoll.

Yhteensä yli sata lasta Pohjois-Irlannin rajan molemmilta puolilta pääsi Eurooppa-päivän kunniaksi ajamaan museojunalla English (en) Belfastista Pohjois-Irlannista Dubliniin Irlantiin. EU:n Belfastin- ja Dublinin-edustustojen järjestämällä matkalla ohjelmassa oli kasvomaalausta ja taikuriesityksiä. Dublinissa matkalaisia odotti jättikokoinen EU 50 -syntymäpäiväkakku. Samaan aikaan kaupungilla kierteli kaksikerroksinen avobussi English (en) jakamassa dublinilaisille EU-tietoa.

Sloveniassa Ljubljanica-joella puolestaan risteili Eurooppa-päivänä juhlavuoden logon värein koristeltu laiva halki Ljubljanan keskustan. Pääkaupungissa ja useassa muussa Slovenian kaupungissa järjestettiin Eurooppa-tapahtumia, joissa oli mahdollisuus perehtyä muiden EU-maiden kulttuuriin. Ohjelmassa oli muun muassa ruokamaistiaisia, kansantanssiesityksiä ja käsityöpajoja.

Ljubljanassa pidettiin myös opiskelijamessut (sl), joiden tämänvuotisena teemana oli opiskelijavaihto. Yksi messujen kohokohdista oli huikea laskuvarjohyppynäytös, jossa hyppääjät käyttivät EU:n tähtitunnuksin koristeltuja laskuvarjoja.

Belgiassa laskettiin uudelleen vesille "Treaty of Rome" English (en) -purjevene, joka osallistui EU:n 20-vuotisjuhlan kunniaksi järjestettyyn maailmanympäripurjehdukseen 30 vuotta sitten. Alus on nyt kunnostettu, ja juhlavuoden kunniaksi se lähtee kiertämään Eurooppaa.

Pariisin kaupungintalolle pystytetyssä Eurooppa-kylässä French (fr) aiheina olivat osaaminen, teknologia ja suvaitsevaisuus. Näyttelytapahtuman suosituimpia kohteita oli Euroopan avaruusjärjestön (fr) osasto.

Oikeudellinen huomautus | Tietoa EUROPA-sivustosta | Haku | Yhteydenotot | Sivun alkuun