Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία
Η Ευρώπη γιορτάζει! - 50ή επέτειος της Συνθήκης της ΡώμηςΠαρακάμψτε τη γραμμή επιλογής γλώσσας (πλήκτρο άμεσης πρόσβασης=2) 01/02/2008
EUROPA > 50ή επέτειος > Ειδήσεις και μέσα ενημέρωσης > Άρθρο

Όλοι στο τρένο της Ευρώπης!

Όλοι στο τρένο της Ευρώπης!
Ομαδική φωτογραφία των ηθοποιών του In-Transit

29/06/07

Μια ταινία μικρού μήκουςπου χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ δείχνει πώς βλέπει το μέλλον της Ευρώπης μια ομάδα νεαρών Ευρωπαίων που ταξιδεύει με τρένο σε όλη την Ευρώπη.

Με μια δεκαπεντάλεπτη ταινία και έναν διαδραστικό δικτυακό τόπο, το σχέδιο In-TransitEnglish (en) ρίχνει τους προβολείς στη ζωή των νέων της Ευρώπης. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση στη σωστή πορεία; Και προς ποια κατεύθυνση πηγαίνει;

“Οι νέοι […] πρέπει να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να χαράξουν πορεία”, τόνισε η Cristina Basto, η οποία βοήθησε στο συντονισμό του σχεδίου. Τα πρόσωπα της ταινίας είναι καρικατούρες διαφόρων τύπων Ευρωπαίων: ένας Βρετανός που αποκαλεί την Ανατολική Ευρώπη “τρίτο κόσμο”, μια σνομπ Γαλλίδα, ένας πονηρός Ιταλός που πολιορκεί μια σούπερ μοντέρνα Σουηδέζα, ένας Γερμανός χωρίς τρόπους, κ.λπ.

Η ταινία αυτή, η οποία παίχτηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο στις Βρυξέλλες, επ’ ευκαιρία της 50ής επετείου της ΕΕ, συνοδεύεται και από έναν διαδραστικό δικτυακό τόπο. Λάβετε θέση σε ένα βαγόνι του εικονικού τρένου In-TransitEnglish (en) και συνομιλήστε με τους άλλους επιβάτες. Κάνοντας κλικ στις θέσεις των άλλων επιβατών, μπορείτε να δείτε τον τύπο του καθενός και να λάβετε μέρος στη συζήτηση σε απευθείας σύνδεση.

Το σχέδιο υποστηρίζεται από οργανώσεις νέων, όπως η Ευρωπαϊκή Οργάνωση Σπουδαστών (AEGEΕ)English (en)  και η Διεθνής Ενωση Φοιτητών Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (AIESEC)English (en)  - δύο από τις μεγαλύτερες φοιτητικές οργανώσεις στον κόσμο – καθώς και από πολλές προσωπικότητες της Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στόχος του σχεδίου είναι να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα για τους νέους, ώστε να μπορούν να ανταλλάσσουν ιδέες γύρω από τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και να εισακούγεται η γνώμη τους.

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία | Αρχή σελίδας